ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Antik mısır dönemlerine götüren Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri sergisi açıldı

Ankara'da Antik mısır dönemlerine götüren Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri sergisi açıldı

Dünya tarihinde önemli bir yer edinen mısır medeniyeti Ankaralılar ile buluşuyor. Mısır'ın en dikkat çeken firavunlarından Tutankhamun'un eşyalarının replikalarının gösterildiği sergi Haziran ayına kadar açık kalacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da Antik mısır dönemlerine götüren Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri sergisi açıldı

Tarih öncesi çağlardan günümüze ulaşan eserler, müzeler aracılığı ile vatandaşlarla buluşuyor. Söz konusu sergiler ile insanların o dönemki günlük hayata dair bilgilere sahip olması sağlanıyor.

ÇOCUK FİRAVUN'UN HAZİNELERİ GÖSTERİLİYOR

Bu kapsamda Ankara'da yapılan faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.  Mısır Firavunları arasında 18 yaşında hayatını kaybetmesi ile bilinen ve  yaşarken bir çok hastalığı olduğu tespit edilen Tutankhamun'un hazinelerinin birebir aynıları hazırlanarak bir sergi oluşturuldu.

Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri adı verilen sergi Ankara'da bir AVM'de açıldı. Söz konusu serginin açılışında Türkiye'nin önde gelen Tarihçilerinden İlber Ortaylı'da yer aldı. Mısır medeniyetinin önemine vurgu yapan Ortaylı Tutankhamun'un kısa süren hükümdarlık hayatından bahsetti.

Ortaylı “Tutankhamun Mısır tarihinin sarsıntılı bir döneminde tahta geçti. Tutankmamun'un babası Akhenaton Mısır yeni dönem 18. hanedanının bir firavunudur. Tutankhamun 9 yaşında tahta geçti. Erken yaşta da öldü. Onun döneminde Mısır çok tanrılı eski dinine geri döndü” diyerek o dönemde yaşananlardan bahsetti. Edinilen bilgiye göre Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri adı verilen sergi 1 Haziran 2024 tarihine kadar açık olacak.

SERGİLER DEVAM EDİYOR

Özellikle tarih seven ve mısır dönemine ilgi duyanların sergiye ilgi göstermesi bekleniyor.  Ankara'da çeşitli dönemlerde beliri süre aralıklarını kapsayan sergiler açılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB'nin uygun fiyatlı et satışı hizmetinde son gün belli oldu

ABB'nin uygun fiyatlı et satışı hizmetinde son gün belli oldu