ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da ASKİ çalışanları Dünya Su Günü için çocuk tiyatrosu gösterisi hazırlıyor

Ankara'da ASKİ çalışanları Dünya Su Günü için çocuk tiyatrosu gösterisi hazırlıyor

Kuraklık tehlikesine dikkat çekme ve eldeki kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanma konusunda insanları bilinçlendirme çalışmaları sürüyor. Konu ile ilgili harekete geçen ASKİ çalışanları da bir tiyatro gösterisi hazırladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da ASKİ çalışanları Dünya Su Günü için çocuk tiyatrosu gösterisi hazırlıyor

Dünya'da her geçen ay yaşanan berberinde sıcaklık rekorlarını getirirken yağışların gerçekleşmesi beklenen sonbahar ve kış aylarında yazı aratmayan günler yaşanıyor. Kırsal kesimlerde hasat yapamadıklarını ifade eden ve endişelendiklerini ifade eden çiftçilere şehir hayatında kuraklık korkusu yaşayan vatandaşlarda katılıyor.

ASKİ EKİPLERİNDEN TİYATRO OYUNU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan ve kentin su işlerinden sorumlu olan ASKİ şehirde bu konu hakkında hassasiyet oluşturmak adına bir kültür sanat etkinliğine imza attı. ASKİ çalışanları çocuk vatandaşlarda su kullanımı hassasiyetini arttırmak amacıyla 22 Mart Dünya Su Günü'nde ilk gösterimini yapmak üzere bir tiyatro gösterisi hazırlıyor.

Yıl 2194 adı verilen gösteride dünyada hayatta kalan son 3 kişinin başka gezegenler aramak üzere hazırlanmasını konu alıyor. Gösteride su kullanımı ve çevreyi kirletme konularında çocuklara önemli bilgiler veriliyor. Gösterinin amacı hakkında bilgiler veren ABB ASKİ Özel Kalem Müdürü Feride Duygu Bahadır, “ASKİ olarak ana kaynağımız olan suyun bir gün bitebileceğini çocuklarımıza anlatmak istedik. Bu kapsamda yola çıkarak bir tiyatro oyunu planladık” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SUYU TASARRUFLU KULLANMAYI ÖĞRENMESİ GEREKİYOR”

Tiyatro oyununun yönetmenliğini yapan Burçin Tarhan ise gelecek yıllarda yaşanması beklenen olumsuz senaryolara karşı önceden hazırlıklı olunması gerektiğini " Amacımız çocukları su tüketimi konusunda bilinçlendirmek. Çünkü biliyorsunuz su kıt bir kaynak ve gittikçe de azalmakta. 3. Dünya Savaşı’nın ne yazık ki su yüzünden çıkacağına inanılıyor. Dolayısıyla çocuklarımızın artık suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmesi gerekiyor" sözleri ile ifade etti.

Şehirde yaşayan çocukların bu gösteriye ilgi göstermesi bekleniyor. Aileler açısından da çocuklarının bu şekilde bilinçlendirilmesi kritik önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu geldi! Not artışının süreceğine işaret ediyor

Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu geldi! Not artışının süreceğine işaret ediyor