ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Cumhuriyet'e Doğru tiyatro oyunu yeniden sergilendi!

Ankara'da Cumhuriyet'e Doğru tiyatro oyunu yeniden sergilendi!

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da Cumhuriyet'e Doğru tiyatro oyunu yeniden sergilendi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'da Cumhuriyet'e Doğru tiyatro oyunu yeniden sergilendi!

Bugün Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında hazırlanan "Cumhuriyet'e Doğru" tiyatro oyunu Ankara'da yeniden seyirciyle buluştu. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen gösterime çok sayıda davetli katılım sağladı.

ANKARA'DA YENİDEN SERGİLENDİ!

Bugün gerçekleştirilen oyunda, Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletinin güçlü desteğiyle Milli Mücadele'yi başlatması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu anlatılıdı. 

Düzenlenen bu tiyatro oyununun Bora Severcan'ın yazıp yönettiği, orijinal müzikleri Selim Atkan'a ait oyunun proje danışmanlığını İbrahim Sarıtaş tarafından yapıldığı ifade edildi. 

DAHA ÖNCE DE FARKLI İLLERDE GÖSTERİME GİRDİ!

Oyunun başrollerini ise Serdar Yeğin, Gülen Karman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

Cumhuriyet'e doğru tiyatro oyunu ilk olarak 25 Kasım'da Ankara MEB Şura Sahnesi'nde perdelerini açan oyun, Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat ve İzmir ve İstanbul'da da sahnelendi.

Oyuncu Volkan Severcan, oyunun bitiminde yaptığı konuşmada, projenin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in rektörlük döneminde başlatıldığını ancak Kovid-19 döneminde durduğunu anlatarak, "Sahnede 110 kişi sizlere performansı gerçekleştirdik. Bugünün bir başka önemi var; 27 Aralık 1919'da Atatürk Ankara'ya ayak basmıştı, 26 Aralık'ta da bunu alkışlarımızla kutluyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naci Görür'den kritik canlı fay açıklaması!

Naci Görür'den kritik canlı fay açıklaması!