ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Eskişehir rüzgarı esecek! Sivrihisar Tanıtım Günleri başladı

Ankara'da Eskişehir rüzgarı esecek! Sivrihisar Tanıtım Günleri başladı

İllerin tanıtım günlerine yoğun ilgi devam ediyor. Ankara'da düzenlenen tanıtım günlerine ilişkin takvim merak edilirken kentte Sivrihisar Tanıtım Günlerinin başladığı öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da Eskişehir rüzgarı esecek! Sivrihisar Tanıtım Günleri başladı

İllerin farklı kültür ve damak tatlarını keşfetmek isteyenler tanıtım günlerini takip etmeye devam ediyor. Ankaralılar tanıtım günlerine dair takvimi yakından takip ederken kentte Adana Tanıtım Günleri de devam ediyor. Devam eden bu tanıtım günlerine bir yenisi daha eklendi. 

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Ankara'da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Sivrihisar Tanıtım Günleri Ankara’da bulunan bir alışveriş merkezinde start verdi. Üç gün gün boyunca devam edecek tanıtım günleri, Sivrihisar’ın yöresel lezzetlerini, kültürünü ve birçok değerini tanıtmayı amaçlıyor. 

ANKARA'DA SİVRİHİSAR TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENİYOR

Sivrihisar Tanıtım Günlerinin ilk gününde Ankaralı vatandaşlar stantlara ve etkinliğe ilgi gösterdi. Belediyenin kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmaları için açtığı birçok atölye kendi ürünlerini stantlarda sergiledi. Bu atölyeler seramik, ebru, kağıt rölyef, doll art bebek, açık alevli cam atölyesi gibi özel el sanatları deneyimlerinden oluşuyor. 

Çocuklara yönelik çeşitli oyunların yer aldığı etkinlikte çocuklar eğlence dolu anlar yaşadı. “Sivrihisar’ın kültürünü ve tarihini Ankaralılarla buluşturduk” diyen Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, tanıtım günleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sivrihisar Belediye Başkanı Yüzügüllü, “Türkiye’nin başkentine geldik. Burada Sivrihisarımızın tanıtım günlerini gerçekleştiriyoruz. Sivrihisar tarihte önemli değerleri olan bir ilçemiz. Sivrihisar’ın kültürünü ve tarihini Ankaralılarla buluşturduk. Sivrihisar Belediyesi’nin sanat atölyelerinde kadınlarımızın yapmış olduğu el işçilikleri, göz nurlarında burada stantlarla açtık ve sergiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

22 - 24 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan Sivrihisar Tanıtım Günleri, ilçenin değerlerini başkentlilerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu çerçevede 24 Aralık Pazar gününe kadar stantları ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO'da yasa dışı ticarete ilişkin konular ele alındı!

ATO'da yasa dışı ticarete ilişkin konular ele alındı!