ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Gaziler, Nefes Yer Eksi İki filmini izledi!

Ankara'da Gaziler, Nefes Yer Eksi İki filmini izledi!

Bugün Ankara'da gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Nefes: Yer Eksi İki” filminin gösteriminde filmi izleyerek düşüncelerini açıkladı.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'da Gaziler, Nefes Yer Eksi İki filmini izledi!

Ankara'da bugün Gaziler  İki bin metre yükseklikteki bir karakolda geçen ve gerçek hikayelere dayanan “Nefes: Yer Eksi İki” filminin gösterimi izledi. Filmin gösterimi Ankara’da Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. 

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİNİN GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Gerçekleştirilen gösterimde Gaziler için rehabilitasyon merkezinde yapılan gösterime gaziler ve aileleri, komutanlar, sağlık personelleri, filmin yönetmeni Ozan Uzunoğlu, filmin senaristi Hakan Evrensel, oyuncular Yasin Çam ve Şahin Kendirci katıldı. Film gösteriminden önce konuşan senarist Hakan Evrensel, “Bu filmin bir çok acı ve zorluğa göğüs germekte durumunda olan sizlerden çok yaşadıklarınızdan habersiz kalmayı tercih eden insanlarımız için çekildiğini ve yazıldığını özellikle belirtmek istiyorum. Şehitlerimizi anmak adına yapımcı şirket tarafından tasarlanıp üretilen ve filminizin de sembolü olan gelincik broşunun film arasında ve sonunda satışa sunulacağını ve elde edilen gelirin TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübüne bağışlanacağını da hatırlatmak isterim” dedi.

Yapılan gösterimde film arasında ve sonrasında ise filmin sembollerinden olan gelincik broşları satışa sunuldu. Broş satışından elde edilen gelir ise TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübüne bağışlanacağı öğrenildi. Filmi izleyen gaziler yorumlarını da iletti. Yapılan başlıca açıklamalar şu şekilde verildi;

KENDİ YAŞADIĞIM ŞEYLERİ GÖRDÜM!

Gazi Jandarma Albay Bahadır Bartuğ, filminde kendisinin ve arkadaşlarının hikayelerini gördüğünü ifade ederek, “Ben Gazi Jandarma Albay Bahadır Bartuğ. Filmi benim ikinci izleyişim olacak. Birincide ağlamaktan gözlerim şişmişti. Çok duyguluydu. Çok bizi anlatan, yaşadığımız şeyleri anlatan bir film. Sanırım ikincide de aynı tepkiyi vereceğim. Ben kendi yaşadığım şeyleri gördüm filmde, şehit devre arkadaşlarımızın ki benim de çok yakın bir arkadaşım şehit olmuştu. Onun hikayesini gördüm. Orada beraber çalıştığımız insanları gördüm. O duyguyu tekrar yaşadım” dedi.

YAŞAMA AZMİMİZİ DE PEKİŞTİRDİ!

Filmin sloganın kendisi etkilediğini söyleyen Gazi Bartuğ, "Filmin teması ve sloganı olan ‘Unutursan ölürler’ o kadar önemli bir şey ki biz hayattayız işte ben yaralandım hayattayım, bir sürü insanın şehit olup toprağa gittiğini gördüm. Onlar hakkında hissettiğim şeyler tam olarak buydu. Benim hissedip adını koyamadığım şey, ben bu insanları hatırladığım sürece, ben onları bildiğim sürece onlar yaşamaya ve var olmaya devam edecekler. Filmde tam olarak bunu ‘Unutursan ölürler’ cümlesi olarak görmek ve duymak hem ruhuma bir serinlik verdi, kendimi iyi hissettim. Onları hatırlamaktan mutlu oldum. Onların mücadelesinin bir parçası olmaktan mutlu oldum. Bu da bizim yaşama azmimizi de pekiştiren bizim hayatta olmak, yaşamaya devam etmek, başımıza gelen her şeye rağmen, yaralanmamıza ve sakat kalmamıza rağmen yaşamaya asılma gücümüzü arttıran bir şeydi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizde