ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Hayalet Ağlar ve Marmara'ya hayat verenler fotoğraf sergisi açıldı!

Ankara'da Hayalet Ağlar ve Marmara'ya hayat verenler fotoğraf sergisi açıldı!

Başkent Ankara'da .eşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Bu etkinliklere ilişkin detaylar merak konusu olurken söz konusu etkinlikler de Ankaralılar tarafından merakla takip ediliyor. Ankara'da bir yeni etkinliğe daha imza atıldığı belirtilirken Hayalet Ağlar ve Marmara'ya hayat verenler fotoğraf sergisinin ziyarete açıldığı bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da Hayalet Ağlar ve Marmara'ya hayat verenler fotoğraf sergisi açıldı!

Kültür ve sanat etkinlikleri sosyal faaliyetlere vakit ayırmak isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Sosyo-kültürel faaliyetlere imza atılmaya devam ederken sanatseverler de etkinlik takvimlerini gündeme aldı. Sanatseverlerin gündeminde yer alan etkinliklere katılım sağlanmaya devam ederken Ankara'da yeni bir sergi için start verildiği öğrenildi. 

Hayalet Ağlar ve Marmara'ya hayat verenler fotoğraf sergisinin Ankara'da ziyarete açıldığı bildirilirken Haberankara.com okurları için detayları derledik. "Marmara'ya hayat verenler" ve "Marmara'ya zarar verenler" olarak iki bölümden oluşan sergide, Tahsin Ceylan tarafından Kocaeli ve Marmara Denizi'nde çekilen 45 fotoğrafın yer aldığı öğrenildi.

ANKARA'DA SERGİ AÇILIŞI DUYURULDU

Fotoğraf Sanatçısı ve Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Hayalet Ağlar ve Marmara'ya hayat verenler" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı. "Marmara'ya hayat verenler" ve "Marmara'ya zarar verenler" olarak iki bölümden oluşan ve TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu da katıldı.                 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi ile Marmara'nın İzmit Körfezi'nin çevre ve ekosistemiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Fotoğraf Sanatçısı ve Görüntü Yönetmeni Ceylan, canlıların soluduğu havadaki oksijenin yüzde 70'inin denizlerden sağlandığını kaydederek önemli açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf Sanatçısı ve Görüntü Yönetmeni Ceylan, deniz çayırlarının fotosentezinden biyosfere salınan oksijenin tüm canlılar için yaşam kaynağı olduğunu dile getirdi. Bu çerçevede yaptığı açıklamada "Balıkçılar ağ atıyorlar, ağları dipten çekiyorlar, gelmeyince de kesip bırakıyorlar, bıraktıkları zaman da o ağlar orada aslında avlanmaya devam ediyorlar. Çünkü o ağlara takılan balıklar, yengeçler kendilerini kurtaramıyorlar ve orada çırpınarak ölüyorlar." değerlendirmesinde bulundu. Doğanın korunması gerektiğine işaret eden Ceylan, vatandaşları bilinçli olmaya davet etti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MG'den duyuru! MG4 için Eşarj eşliğinde şarj hediyesi başlıyor

MG'den duyuru! MG4 için Eşarj eşliğinde şarj hediyesi başlıyor