ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da İşgal Altındaki Ukrayna’da Kırım Tatarları toplantısı düzenlendi!

Ankara'da İşgal Altındaki Ukrayna’da Kırım Tatarları toplantısı düzenlendi!

Bugün Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından İşgal Altındaki Ukrayna’da Kırım Tatarları toplantısının düzenlendiği açıklandı.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'da İşgal Altındaki Ukrayna’da Kırım Tatarları toplantısı düzenlendi!

Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde “İşgal Altındaki Ukrayna’da İnsan Hakları ve Kırım Tatarları” konulu toplantının düzenlendiği ifade edildi.

KENDİ TOPRAKLARINI KORUYOR!

Düzenlenen toplantıda Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin tarafından, “Bu siyasetle alakalı olan bir hak değil. İnsan olmanın getirdiği bir hak. Kırım Tatar milli hareketi aynı zamanda bir insan hakları hareketiydi. Sovyetler birliği zamanında kırım tatar milli hareketi, milli hareket olarak nam kazandı ama aynı zamanda dünyada insan hakları olarak danam kazandı, itibar kazandı saygı gördü. Rusya Ukrayna’yı işgal etti, burada savaş suçu işliyor ve soykırım uyguluyor. Ukrayna halkı burada kendi topraklarını koruyor” şeklinde ifadelere yer verildi.

Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ise "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’da yaşananlarla alakalı yaptığı açıklamalara, Dışişleri Bakanlığı'nın her bir tutuklamaya karşı gösterdiği tepkilerine rağmen işkenceler ve yakalamalar devam etmekte. Yüzlerce çocuk anne, babasız kaldı. O çaresiz çocuklara yardım eden insanlara da baskı yapılıyor ve hapse atılıyor. Barış hakkında çok sözler gördüm. Aracılar ateşkes olsun masaya oturalım diyorlar. Neden masaya oturalım? Masaya oturmak için önce bu işgalci devlet, işgal ettiği topraklardan gitmeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem uzmanı Naci Görür İstanbul'da her an deprem olma riskini yüzde vererek duyurdu!

Deprem uzmanı Naci Görür İstanbul'da her an deprem olma riskini yüzde vererek duyurdu!