ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri düzenlenecek!

Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri düzenlenecek!

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği tarafından İzmir’den sonra Ankara'da da bir tanıtım etkinliği düzenlenecek. Osmaniye kültürü ve lezzetlerini tanımak isteyen Ankaralılar için Osmaniye Tanıtım Günleri'ne ilişkin merak edilenleri derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri düzenlenecek!

Ülkemizde düzenlenen Tanıtım Günleri etkinlikleri merakla takip ediliyor. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı tanıtım günlerine ilişkin derneklerden açıklamalar gelmeye devam ederken Osmaniye’yi Tanıtma Derneği tarafından İzmir’den sonra Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir etkinlik düzenleneceğini bildirdi.

Osmaniye'nin kültürünü ve lezzetlerini tanıtmaya yönelik düzenlenecek olan Osmaniye Tanıtım Günlerine ilişkin Ankaralılar, ''Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri nerede, ne zaman düzenlenecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Haberankara.com okurları için detayları derledik.

OSMANİYE LEZZETLERİ ANKARA’DA TANITILACAK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Çolpan, 27 yıldan bu yana Türkiye’nin 80'nci vilayeti olan Osmaniye’nin tanınmamasının gerçekten kabul edilemez olduğunu belirterek, “Oysaki Osmaniye, Batı ve doğunun arasında, kaleleri, yaylaları, doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile Osmaniye güzel bir vilayettir.

aw061488-03.jpg

Ancak Osmaniye, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi büyük şehirlerin arasına sıkışmış kalmış durumdadır. Etrafımızdaki bütün vilayetlerin havalimanlarının olması, sadece Osmaniye’de havalimanı olmaması tanınma oranını oldukça aşağıya çekmektedir.'' dedi. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Başkanı Çolpan, ''Osmaniye’yi görmeye gelen yabancı ve yerli turistler, başka havalimanlarına indiği için Osmaniye’yi hala ilçe sanılmaktadır. 2017 yılında yaklaşık 10 arkadaşımızla Osmaniye’yi Tanıtma Derneği’ni kurduk. İlk olarak tarım ürününden ileriye gidemeyen ve ne tüccarını, ne de üreticisini memnun edemeyen meşhur ürünümüz Osmaniye Fıstığını, yaptığımız tanıtımlarla sanayi ürünü haline getirdik. Bu gün Türkiye’nin her yerinde Osmaniye Fıstığı etiketi yazmayan ürünleri kimse güvenip almıyor.

aw061488-02.jpg

Israrla çerezcilerden Osmaniye Fıstığı istiyor. Bu ürünümüz için çok mücadele ettik, o kadar mücadelemiz Osmaniye’yi tanıtmaya yetti mi asla yetmedi. Şimdi de Osmaniye’nin yöresel tatlarını İzmir’den sonra Ankara’ya gidiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

aw061488-05.jpg

9 - 12 KASIM TARİHLERİ ARASINDA OSMANİYE TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA

Ankara'nın Altındağ İlçesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinlikle ilgili açıklama yapan Çolpan, ''9 - 12 Kasım 2023 tarihleri arasında Osmaniye’mizi biraz daha tanıtabilmek için Ankara Altındağ Atatürk Kültür Merkezinde etkinliğimiz var.

aw061488-04.jpg

Bu etkinlikte Osmaniye’nin etli kömbesini, bayram kömbesini, Zorkun Tavasını, Osmaniye Fıstıklı kıyma kebabını, Yoğurtlu kömbesini, Osmaniye Fıstıklı Çiğ köftesini, Kadirli usulü sucuk ekmeğini, Osmaniye Fıstığının tüm çeşitlerini, Osmaniye simidini, şalgamımızı ve dünyaca ünlü Karatepe kilimlerimizi, Osmaniye zeytinlerini ve zeytinyağlarını Ankaralıların beğenisine sunacağız.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamak Belediyesi 962 kadın girişimciye tavuk desteği sağladı

Mamak Belediyesi 962 kadın girişimciye tavuk desteği sağladı