ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor

Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor

Başkent Ankara'da düzenlenen tanıtım günlerine yoğun ilgi devam ediyor. Son olarak kentte Trabzon rüzgarlarının eseceği ifade edilirken Trabzon Tanıtım Günleri de hız kesmeden devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor

Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor - Ülkemizin farklı damak tatlarını ve kültürünü tanıtmak üzere düzenlenen tanıtım günlerine olan yoğun ilgi devam ediyor. Havaların ısınması ile beraber bu etkinliklere hız verilirken Başkent Ankara'da pek çok tanıtım gününe ev sahipliği yapmaya başladı. Altındağ Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek "Trabzon Tanıtım Günleri" 25 Nisan Perşembe günü start verdi. 

Ankara'da Başkent Trabzon Dernekler Federasyonunca düzenlenen "Trabzon Tanıtım Günleri", 25 Nisan tarihinde başladı. Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, etkinliğin 28 Nisan tarihine kadar Altındağ Başkent Millet Bahçesi'nde yapılacağını kaydetti.

TRABZON TANITIM GÜNLERİ 28 NİSAN'A KADAR ANKARA'DA DEVAM EDECEK

Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Hacıfazlıoğlu, Trabzon'un 2023'te yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir olduğunu söylerken "Trabzon, ticaret faaliyetleri sürekli büyüyen bir şehir. 

Uzungöl, Sümela Manastırı, Sera Gölü, Kadırga Yaylası, Çal Mağarası, Şahinkaya, Boztepe, Ganita ve Ayasofya Camisi gibi nice doğal ve tarihi değeri olan varlığıyla turizm potansiyeli çok yüksek olan bir ilimiz. Trabzon Tanıtım Günleri gibi etkinliklerimizle Trabzonumuzu daha iyi tanıtarak potansiyelini arttıracağımıza inanıyorum." dedi. Yöresel yemekler, el sanatları, kıyafetler, horon ve kemençenin de eşlik edeceği etkinliğe Ankaralılar ilk gününde yoğun ilgi gösterirken pazar güne kadar Altındağ Başkent Millet Bahçesi'nde Karadeniz rüzgarına tanıklık edebilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOBB Ankara'da Türkiye - Kazakistan İş Forumuna ev sahipliği yaptı

TOBB Ankara'da Türkiye - Kazakistan İş Forumuna ev sahipliği yaptı