ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Trabzon tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek

Ankara'da Trabzon tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek

Ülke genelindeki şehirlerin kültürünü başka şehirlerde tanıtma adına pek çok etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda Ankara'da vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin beklendiği bir program daha duyuruldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da Trabzon tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek

Önceki yıllarda da Ankara'da Trabzon şehrinin zengin kültürünü başkentliler ile buluşturan tanıtım günleri düzenlenmişti. Söz konusu tanıtım günlerinin bu senede düzenleneceği bildirildi.

TRABZON KÜLTÜRÜ BİR KEZ DAHA ANKARA'DA TANITILACAK

Başkent Millet Bahçesinde düzenlenecek tanıtım günleri Trabzon şehrinin yönetiminde söz sahibi olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve  Trabzon Valiliği ile Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu iş birliğinde gerçekleşecek. Sadece ülke genelinde değil, yurt dışında tanınırlığı olan Karadeniz kültürünü Ankaralılar ile bir kez buluşturacak etkinlik hakkında konuşan Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu etkinliğe gelen Ankaralıların ve Ankara'da yaşayan Trabzonluların keyifli anlar geçireceğini belirtti.

“MEMLEKET HAVASINI HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan Hacıfazlıoğlu “Hemşehrilerimiz, ziyaretçilerimiz Trabzon'umuzun yöresel yemekleri ve ürünlerinin sergileneceği fuar alanıyla, yöresel sanatçılarımızla, kemençe ve horon eşliğinde doya doya 4 gün geçirecekler. Gurbette olan hemşehrilerimize, Trabzon sevdalılarına memleket havasını bir nebze de olsa hissettirmek istiyoruz” dedi. Başkan Ali Hacıfazlıoğlu yaptıkları tanıtımın Trabzon şehrinin ekonomisine ve kalkınmasına da fayda sağlamasını beklediklerini aktardı.

Ankara'da ülkenin ve farklı ülkelerin tanıtım günleri sık sık düzenleniyor. Sosyal faaliyetlere ilgi gösteren Ankara halkının  25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek bu etkinliğe yoğun katılım sağlaması bekleniyor. Yaz aylarında benzer programların Başkent Millet Bahçesinde aynı şekilde ziyaretçilerini beklemesi tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu eski ABB Başkanı Murat Karayalçın'ı makamında ağırladı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu eski ABB Başkanı Murat Karayalçın'ı makamında ağırladı