ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da yaşayan Erzurumlular akın edecek! Ankara'da Erzurum Tanıtım Günleri tarihleri belli oldu

Ankara'da yaşayan Erzurumlular akın edecek! Ankara'da Erzurum Tanıtım Günleri tarihleri belli oldu

Başkent Ankara'da pek çok kültürel etkinlik düzenleniyor. Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Erzurum Tanıtım Günleri'nin tarihleri belli oldu. Başkentte yaşayan Ankaralılar için Erzurum Günleri'nin tarihi ve detaylarını Haber Ankara olarak derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da yaşayan Erzurumlular akın edecek! Ankara'da Erzurum Tanıtım Günleri tarihleri belli oldu

Ankara'da yaşayan Erzurumlular akın edecek! Ankara'da Erzurum Tanıtım Günleri tarihleri belli oldu - Ülkemizde farklı yörelerin kültürlerini ve damak lezzetlerini yakından tanımak için pek çok kültürel etkinlik düzenleniyor. İllerin tanıtım günleri yakından takip edilirken Başkent Ankara'da pek çok etkinliğe imza atılıyor.

Ankara'da tanıtım günleri vatandaşların yakın takibinde yer alırken Erzurum Tanıtım Günleri'nin başkentte düzenleneceği tarih de açıklandı. Tarih ve adres bilgilerinin paylaşıldığı tanıtım günleri ile ilgili olarak merak edilenleri Haberankara.com olarak bir araya getirdi.

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA TAKİP ET

ANKARA'DA ERZURUM TANITIM GÜNLERİ BAŞLAYACAK

Erzurum’u tanıtmak için düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri`nde Erzurum’un geleneksel el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerleri tanıtılacak. Bu yıl 9' uncusu düzenlenecek olan Erzurum Tanıtım Günleri Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 28 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

aw006224-02.jpg

Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ( ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, 28 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında AKM Millet Bahçe Etkinlik alanında yapacakları Erzurum Tanıtım Günleri için gerekli çalışmaları tamladıklarını, Ankara`da Türkiye`nin her ilinden insanın yaşadığını Erzurum Tanıtım Günleri`nin adeta bir Türkiye buluşması olacağını açıkladı. Daha şimdiden yoğun bir ilginin olduğunu, her geçen gün ilginin ve heyecanın arttığını ifade etti.

KATILIMDA REKOR KIRILMASI HEDEFLENİYOR

ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, “Ankara’da Erzurum’u yaşatmayı hedeflediklerinin altını çizerek, başta Erzurum Valiliğimizin, Erzurum Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, Ticaret Odamız ve Ticaret Borsamız, MÜSİAD, sivil toplum kuruluşlarımız, esnafımız ve tüm hemşerilerimizin desteklediği Ankara Erzurum Günleri'nin, titiz bir çalışma ile yürütüldüğünü, Erzurum Tanıtım Günleri`ne rekor bir katılım bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

yarim-gram-12.png

ERZURUMLU OLAN OLMAYAN HERKES DAVET EDİLDİ

Ankara ile Erzurum arasında bir köprü kurma maksadıyla kültür ve medeniyetler şehri Erzurum`un kültürel değerlerinin, yöresel ürünlerinin, halk oyunlarının, müziğinin kısacası tüm değerlerinin olacağını ifade eden Başkan Veysel Karani Aksungur, Erzurum Tanıtım Günleri‘ne Erzurumlu olan olmayan herkesi ve her kesimi davet ettiklerini açıkladı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maaşlara yeni düzenleme her an gelebilir! Artık 6 ayda bir değil 3 ayda bir zamlanacak

Maaşlara yeni düzenleme her an gelebilir! Artık 6 ayda bir değil 3 ayda bir zamlanacak