ANASAYFA Kültür-sanat Ankaralı sanatseverler Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi'ni mutlaka ziyaret edin!

Ankaralı sanatseverler Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi'ni mutlaka ziyaret edin!

Ülkemizde çeşitli sosyal etkinliler vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Özellikle sanatseverler ziyaret edebilecekleri sergi ve müzeleri sorgularken başkentte yaşayan vatandaşlar için yeni bir duyuruya yer verildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralı sanatseverler Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi'ni mutlaka ziyaret edin!

Kaligraf Mustafa Özcan'ın, "Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi", Nuri Pakdil Edebiyat ve Müze Kütüphanesi'nde sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi başkentli sanatseverleri beklerken sergiye ilişkin merak edilenleri derledik.

Kaligrafi sanatçısı Mustafa Özcan yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıl önce başladığı çalışmasını 3 yıllık yoğun bir sürecin ardından tamamladığını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'e ait sözleri kaligrafi formunda yazan Kaligrafi sanatçısı Özcan, serginin ne zaman sona ereceğini de duyurdu.

BAŞKENTLİ SANATSEVERLER "CUMHURİYET'İN 100. YILINDA ATATÜRK'ÜN İZİNDE KALİGRAFİ SERGİSİ"NDE BULUŞUYOR

Kaligrafi sanatçısı Mustafa Özcan, 10 Kasım tarihini de kapsayan "Atatürk Haftası" dolayısıyla hazırladığı serginin 18 Kasım'a kadar açık olacağını belirtti. Atatürk'ün sözlerine yönelik ilk sergide yer alan 54 eserin içeriğinin tamamının Atatürk'e ait olmasını istediğini belirten Kaligrafi sanatçısı Mustafa Özcan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, Atatürk'ün sözlerine yönelik ilk kez sergi düzenlendiğini söyledi.

aa-20231111-32812049-32812045-cumhuriyetin-100-yilinda-ataturkun-izinde-kaligrafi-sergisi-baskentli-sanatseverleri-bekliyor.jpg

Kaligrafi sanatının gelişmekte olduğunu anlatan Kaligrafi sanatçısı Mustafa Özcan, Türkiye'de daha çok Arapça harflerin kullanıldığı hat sanatına yoğunlaşıldığını belirtti. Kaligrafi sanatçısı Mustafa Özcan, "Atatürk'ün bizlere armağan etmiş olduğu Latin harfleriyle kaligrafi sanatını yazıyoruz biz.

aa-20231111-32812049-32812047-cumhuriyetin-100-yilinda-ataturkun-izinde-kaligrafi-sergisi-baskentli-sanatseverleri-bekliyor.jpg

Bu ilk sergim Atatürk sergisi oldu. İmkan olursa bu serginin yurt içi ve yurt dışında da sergilenebileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Sizlerde sergiyi ziyaret etmek için Nuri Pakdil Edebiyat ve Müze Kütüphanesi'ne uğrayabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı!