ANASAYFA Kültür-sanat Ankaralılar buraya hayran kalacak! Yeni yeşil alan kentin nefesi olacak hemen keşfedin

Ankaralılar buraya hayran kalacak! Yeni yeşil alan kentin nefesi olacak hemen keşfedin

Başkent Ankara'nın keşfedilmesi gereken rotalarının yanı sıra yeni yeşil alanlar da kente kazandırılmaya devam ediyor. Havaların ısınması ile beraber açık havada vakit geçirmek isteyenler de ziyaret edebilecekleri rotaları araştırırken yeni bir yeşil alanın daha kent halkının hizmetine açıldığı ifade edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılar buraya hayran kalacak! Yeni yeşil alan kentin nefesi olacak hemen keşfedin

Bayram tatilinin başlaması ve havaların ısınması ile beraber Ankara'da kalan vatandaşların gezilecek, görülecek yerlere ilişkin araştırmaları da başladı. Ankara'da gezilecek olan alanlar arasında açık hava mekanları daha çok araştırılırken kente yeni yatırımlar da yapılmaya devam ediyor. 

Ankara'da yapılan yatırımlara her geçen gün yenisi eklenirken yeşil alanların kente kazandırılması için yapılan çalışmalar sonuçlanmaya devam ediyor. Kentin dört bir yanında park ve yeşil alan çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Yenimahalle ilçesindeki Demetevler Parkı’nın içerisinde atıl olarak bulunan lunapark alanını yeni bir sosyal tesise dönüştürdü. Bu kapsamda Ankara'ya yeni bir yeşil alan kazandırılmış oldu. 

ANKARA'YA YENİ YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI: YAŞAM DEMETİ PARKI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak “Burası Ankara’mıza kazandırdığımız Yaşam Demeti… Kreş, Belpa Kafe, Emekliler Lokali, kütüphane ve birçok spor alanı hemşehrilerimizi bekliyor” ifadelerine yer verdi.

 ABB tarafından Demetevler Parkı’nın kuzey köşesinde yer alan eski lunapark alanı, vatandaşların talebi üzerine, 9 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik alanda Yaşam Demeti Parkı olarak açıldı.

Park içerisinde; BelPa Kafe, kreş, yaşlılar lokali, gençlik merkezi, fitness alanı, basketbol sahası, tenis kortu, futbol sahası, çocuk oyun alanı ve masa tenisi alanı bulunuyor. Bu çerçevede Ankaralılar yeni yeşil alanda sıcak havanın tadını çıkarmaya başlayacak. 

YAŞAM DEMETİ PARKI NEREDE?

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Demetevler semtinde bulunan Yaşam Demeti Parkı, Demetevler Parkı'nın kuzey köşesinde yer alıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu'na hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu'na hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor