ANASAYFA Kültür-sanat Ankaralılar damak çatlatan lezzetleriyle Erzurum Günleri'ni sakın kaçırmayın!

Ankaralılar damak çatlatan lezzetleriyle Erzurum Günleri'ni sakın kaçırmayın!

Çeşitli illerin kültürlerini ve yemeklerini tanıtmak üzere tanıtım günleri düzenlenmeye devam ediyor. Ankara'da düzenlenen tanıtım günleri vatandaşın takibinde yer alırken Erzurum Tanıtım Günleri'nin başladığı duyuruldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılar damak çatlatan lezzetleriyle Erzurum Günleri'ni sakın kaçırmayın!

Türkiye'de farklı yörelerin kültürlerini ve damak lezzetlerini yakından tanımak için pek çok kültürel etkinlik düzenleniyor. Düzenlenen tanıtım günleri yakından takip edilirken Ankara'da da pek çok tanıtım gününe imza atılıyor.

Ankara'da tanıtım günleri vatandaşların gündeminde yer alırken Erzurum Tanıtım Günleri'nin Ankara'da düzenleneceği açıklanırken program detayları belli oldu. Tarih ve adres bilgilerinin paylaşıldığı Erzurum Tanıtım Günleri ile ilgili olarak merak edilenleri Haberankara.com okurları için bir araya getirdik.

9. ANKARA ERZURUM GÜNLERİ ANKARA’DA BAŞLADI

Cumhuriyet'in 1'inci yüzyılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir Erzurum, Başkentlilerle buluştu Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) üstlendiği ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Erzurum tanıtım günleri 7 Ekim 2023 tarihi ile Ankara’da başladı. Ev sahipliğini ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nin yaptığı tanıtım günlerinde Erzurum’un yaşatılmayı hedeflendiği fuara rekor katılım bekleniyor.

aw047830-01.jpg

Erzurum’a özgü yöresel ürün stantlarının kurulduğu alanda halk oyunları da katılımcıların beğenisini kazandı. ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara ile Erzurum arasında köprü kurma maksadıyla yapılan tanıtım günlerine Erzurumlu olan, olmayan herkesi davet etti.

7 EKİM TARİHİNE KADAR SÜRECEK

Erzurum’un kültürel değerlerinden yöresel ürünlerine ve halk oyunlarına kadar tüm değerleri katılımcılara sunuluyor. Erzurum’um tüm ilçelerinden gelen geleneksel ürünlerin yer aldığı fuar, 8 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara’da Erzurum’u yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.aw047830-02.jpg

Karani Aksungur, başta Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, ticaret odası ve borsası, sivil toplum kuruluşları ile esnaf ve tüm hemşehrilerin desteklediği Ankara Erzurum Günleri’ne rekor bir katılım beklediklerini söyledi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fiyatlar uçtu! Öğrenciye uygun dediler artık bedeli asgari ücreti geçti

Fiyatlar uçtu! Öğrenciye uygun dediler artık bedeli asgari ücreti geçti