ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'nın tarih kokan sokaklarına belediye eli değdi! O bölge cazibe merkezi olacak

Ankara'nın tarih kokan sokaklarına belediye eli değdi! O bölge cazibe merkezi olacak

Başkentin pek çok tarihi - kültürel alanı bulunurken bunların yeniden hayat bulması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kentin tarihi mekanlarının hayata kazandırılması için restore çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'nın tarih kokan sokaklarına belediye eli değdi! O bölge cazibe merkezi olacak

Türkiye'nin Başkenti Ankara, tarihinde pek çok kültüre ev sahipliği yapması nedeniyle içerisinde de tarih kokan alanları barındırıyor. Ankara'nın tarihi ve kültürü pek çok vatandaş tarafından merak edilirken bu alanların yeniden hayat bulması için çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) takdir toplamaya devam ediyor. Ankara'nın tarihine sahip çıkan ABB, çalışmaları ile kentin her noktasını turizme kazandırırken Başkentin tarihi bölgesi Ulus’ta yer alan yapıları dokusuna uygun olarak yenilemeyi de sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, alanı cazibe merkezi haline getirecek projelerine devam ederken Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı'nın kentin en önemli simgelerinden biri olan Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

krc-5079.jpg

ANKARA KALESİ'NDEKİ SOKAKLAR ABB ELİYLE HAYAT BULUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent tarihini ve kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindiği açıklandı. Etaplar halinde gerçekleştirilen projenin ilk iki etabında toplam 160 bina restore edilirken 3'ncü etabında ise projelendirme çalışmalarının devam ettiği açıklandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ankara Kalesi’nde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek “Ankara Kalesi’nin tarih kokan sokaklarını yenileme çalışmalarımızda sona yaklaştık. Ulus’ta yer alan 160 tarihi binamızı dokusuna uygun olarak restore ettik, 73 bina için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede Ankara Kalesi yeniden cazibe merkezi haline dönmüş olacak.” bilgisine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-08-103959.png

ABB'DEN TARİHİ DOKUYA UYGUN RESTORASYON ÇALIŞMASI

Eşine az rastlanılan bir şekilde içinde yaşam barındıran Ankara Kalesi’nin tarihi dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi'ni cazibe merkezi haline getirmek için mesai harcıyor.

krc-5138.jpg

Proje kapsamında çatılar ile pencere ve kapıların ahşap malzemeleri yenilenirken binaların dış yüzeyleri sıvanarak boyanıyor. Projeyle Ankara Kalesi ve sokakları yeniden tarih kokan bir görünüme kavuşturuluyor.

krc-5123.jpg

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi’nde bulunan evlerin dokusuna zarar vermeden, içinde yaşayan vatandaşları herhangi bir yere nakletmeden bölgeye yeni bir kimlik kazandırdı.

krc-5026.jpg

Ankara Kalesi’nde İçkale olarak adlandırılan bölgede gerçekleştirilen çalışmaların 1'nci ve 2'nci etabı tamamlanırken 70 tanesi tescilli, 90 tanesi ise tescilsiz toplam 160 binanın restore edildiği bilgisine yer verildi. ABB, söz konusu sağlıklaştırma projesinin 3'ncü etabında ise projelendirme çalışmalarına devam ettiğini duyurdu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AÖF 2023-2024 kayıt yenileme ne zaman, kayıt nasıl yapılır ?

AÖF 2023-2024 kayıt yenileme ne zaman, kayıt nasıl yapılır ?