ANASAYFA Kültür-sanat Anneler için Ankara'da dükkanlar rengarenk çiçeklerle süslendi

Anneler için Ankara'da dükkanlar rengarenk çiçeklerle süslendi

Anneler Gününün yaklaşıyor olması ile beraber çiçek dükkanlarına da adeta bahar geldi. Dükkanlar Anneler Gününe özel süslenirken kara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen'de fiyatlar hakkında bilgiler verdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Anneler için Ankara'da dükkanlar rengarenk çiçeklerle süslendi

ANKARA (AA) - 12 Mayıs tarihinde kutlanacak olan Anneler Günü için hazırlıklar devam ediyor. Anneler Günü için hazırlıklarını tamamlayan çiçekçi esnafı, karanfilden laleye, papatyadan orkideye kadar çeşit çeşit ürünle dükkanlarını doldurdu. Anneler Gününde sevdiklerine çiçek hediye olacaklar en çok da bu yılın fiyatlarını araştırmaya başladı. Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, 12 Mayıs Anneler Günü öncesi yaptıkları hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.

Ankara'daki çiçekçilerin Anneler Günü için hazırlıklarını tamamladığı ifade edilirken Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Çimen, kente 8 tır çiçek ithalatının gerçekleştiğini, Türkiye'de üretilen çiçeklerden ise 22 tırın başkente geldiğini söyledi. Mevsimden kaynaklı olarak çiçek çeşitlerinde de bolluk olduğu ifade edilirken fiyatlar hakkında da bilgiler verildi.

ANKARA'DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL ÇİÇEK FİYATLARI NE KADAR?

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Çimen, kentte Anneler Gününe özel satışa sunulan çiçeklerin fiyatlarını da açıkladı. 

Bu çerçevede genel fiyatlarla ilgili konuşan Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Çimen, "Dükkanlarımızda 100 liradan 3 bin liraya kadar çiçek var. Bunlar tamamen çiçeğin kalitesine göre değişiyor. Karanfilin tanesi 15 ile 20 lira, gülün tanesi 75 ile 100 lira, papatyanın demeti ise 100 ile 150 lira arasında değişiyor. Mevsim itibarıyla fiyatlarımızda artış yok, tamamen düşüş var." bilgisine yer verdi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da 50 milyon TL değerinde tarihi eser ele geçirildi!

Ankara'da 50 milyon TL değerinde tarihi eser ele geçirildi!