ANASAYFA Kültür-sanat Arefe günü okunacak dualar ve faziletleri nelerdir?

Arefe günü okunacak dualar ve faziletleri nelerdir?

Ramazan Bayramı arefesi bugün idrak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının son orucu bugün tutuluyor. Ramazan ayının son günü olması nedeniyle Arefe günü içerisinde okunacak dualar merak ediliyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Arefe günü okunacak dualar ve faziletleri nelerdir?

Ramazan Bayramı arefesi 9 Nisan tarihi ile idrak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının son orucu 9 Nisan Salı günü tutulurken Arefe gününün gelişi ile Ramazan Bayramı'na erişmenin verdiği mutluluğun yanı sıra Arefe günü içerisinde okunacak dualar merak ediliyor. Bu çerçevede ‘’Arefe günü hangi dualar okunur?'' sorusuna da yanıt aranıyor. 

Arefe günü okunacak dualar araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde son gün olması nedeniyle bayrama kavuşacak olmanın sevinci hissediliyor. ‘’Arefe Günü okunacak dua nedir? Arefe günü hangi dualar edilir?'' sorularına yanıt aranırken merak edilenleri derledik.

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR NELER?

Resûl-i Ekrem, arife gecesinde şu duyaı okuyana Cenâb-ı Hak istediğini vereceğini beyân buyurmuştur;

"Sübhânellezi fi's-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi'n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi'l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi'l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa's-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa'l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi."

İmam-ı Tirmizi, Resûl-i Ekrem Efendimiz'in, "Duânın hayırlısı arife günü yapılan duâdır," buyurarak Peygamberlerin arife günü duâsını şöyle okuduğunu haber verir:

"Lâ ilâhe illâllahü hüve lehü'l-hamdü ve hüve alâ küli şey'in kadir."

Peygamber Efendimiz bugün için "En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır" şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve dua eşliğinde geçirmelidir.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa Yakası geri mi dönüyor? Gülse Birsel resmen açıkladı

Avrupa Yakası geri mi dönüyor? Gülse Birsel resmen açıkladı