ANASAYFA Kültür-sanat Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü törenle kutlandı!

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü törenle kutlandı!

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
yazar
Haber Merkezi
Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü törenle kutlandı!

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk bayrağı, sporcular tarafından Vali Mustafa Fırat Taşolar'a takdim edildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk'ün Çankırı'ya teşrifini anlatan bir konuşma da yapıldı. Belediye Başkanı Esen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini ve şapka inkılabının 98. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

aa-20230823-31977015-31977011-ataturkun-cankiriya-gelisinin-98-yil-donumu-kutlandi.jpg

Bağımsızlık Yolu

Atatürk'ün büyük bir lider olduğunu vurgulayan Esen, şöyle devam etti:

"Büyük bir liderdir çünkü güçlü bir devlet kurmaktan öte büyük bir zihniyet devrimi yapmıştır. Yani zor olanı başarmıştır. Tarihimize baktığımızda şan, şöhret, onur, güçten bahsederiz. Lakin biz Türk milletine en çok yakışan, hür, bağımsız ve özgür yaşamayı tercih etmemizdir. İşte bu bağımsızlık yolunda, İstiklal Yolu'nun ve şapka inkılabının önemli noktalarından biri de memleketimiz Çankırı'dır. Bu toprakların evlatları, yarenleri her daim milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasi hareketinin destekçisi olmuştur."

aa-20230823-31977015-31977013-ataturkun-cankiriya-gelisinin-98-yil-donumu-kutlandi.jpg

Törenin ardından Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Atatürk Odası ziyaret edildi ve "Atatürk Fotoğrafları Sergisi" gezildi. Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener ve birçok kurum müdürü de katıldı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 2024 KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?

2023 2024 KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?