ANASAYFA Kültür-sanat Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Kafamda oyununun ilk gösterimini yaptı

Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Kafamda oyununun ilk gösterimini yaptı

Genç yaştan itibaren pek çok insan hayalleri ya da hobileri olan şeyler ile ilgili faaliyette bulunuyor. Bu faaliyetlere eğitim hayatında da devam eden öğrenciler kendileri ve çevrelerine yeni deneyimler yaşatıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Kafamda oyununun ilk gösterimini yaptı

Bu kapsamda üniversite hayatı devam ederken sosyalleşmek ve yeteneklerini keşfetmek amacıyla okul topluluklarına katılan öğrenciler çeşitli sanat etkinlikleri organize ediyor. Bir gösteri hazırlamak ve bunu sahnelemek pek çok öğrenciye de ilham kaynağı oluyor.

ATILIM ÖĞRENCİLERİNDEN KAFAMDA OYUNU

Ankara'da bulunan Atılım Üniversitesi'nin öğrencileri de bu kapsamda kendileri için özel bir sanat faaliyetine imza attı. Üniversitenin tiyatro topluluğu tarafından hazırlanan “Kafamda” adlı tiyatro oyunu ilk gösterimini gerçekleştirdi. Muhammet Kayra Güngör'ün yönettiği oyun 4-5 Mayıs tarihlerinin ardından 11-12 Mayıs'ta bir kez daha sahnelenecek.

Yönetmen Güngör ekip olarak güzel bir iş ortaya koyduklarını ve bu topluluğun kendisine çok şey kattığını “Atılım Tiyatro Kulübü'nde kendimi buldum diyebilirim. Yani profesyonel değiliz ama işimizi tutkuyla yaptığımız için profesyonele yakın, profesyonel işler çıkartıyoruz ve işimizi severek yapıyoruz” sözleri ile ifade etti.

ZORLU GEÇEN HAZIRLIK SÜRECİ

Oyunu zorlu bir süreçten geçerek sahneleme aşamasına getirdiklerini belirten Muhammet Kayra Güngör “Oyuna hazırlığımız 1 sene sürdü. Tabii ki zor bir süreç. Yeri geldi saat 1'e 2'ye kadar okulda çalıştık. Haftada 2 saat ile başlayan provalarımız en sonunda her gün gece 1'lere kadar çalışmayla devam etti” dedi.

Ankara'da benzer etkinlikler yıl boyu yapılıyor. Okul hayatında sosyal faaliyetlere katılan öğrenciler kendi yeteneklerini keşfederken farklı kişiler ile tanışma fırsatı buluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kent Konseyi heyeti Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'i ziyaret etti

Ankara Kent Konseyi heyeti Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'i ziyaret etti