ANASAYFA Kültür-sanat ATO Başkan Vekili Yılmaz TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nda ziyaretçi rekoru kırıldığını duyurdu

ATO Başkan Vekili Yılmaz TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nda ziyaretçi rekoru kırıldığını duyurdu

Ülkemizin turizm değerlerinin sergilendiği “Travel Expo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” Ankara'nın turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak üzere dolu dolu bir programa imza attı. ATO Başkan Vekili Yılmaz, fuara katılım hakkında bilgi verdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ATO Başkan Vekili Yılmaz TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nda ziyaretçi rekoru kırıldığını duyurdu

Büyük turizm buluşması “Travel Expo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” Başkent Ankara'nın turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak üzere Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) ev sahipliğinde 16 Kasım tarihinde start verdi. 19 Kasım Pazar gününe kadar devam eden fuara katılım ise yoğundu.

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayan fuarda ATO, kurduğu stantla "Kongre ve Ziyaretçi Bürosu" markası altında Ankara'nın turizm potansiyelini, "Health Ankara" markası altında da sağlık turizmi potansiyelini tanıttı.19 Kasım tarihine kadar devam eden fuar hakkında ATo Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılışını yaptığı Travel Expo Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı Zirvesi, dört gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Fuarın ardından değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB), Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, fuar öncesi 50 bin ziyaretçi hedeflerinin olduğunu ve bu hedefi aştıklarını söyledi.

b52i9018.jpg

Ankara’da turizm olmaz diyenlere ağır bir cevap verildi. Herkes buradaki ışığı gördü” değerlendirmesinde bulunan TKKB, AKK Başkanı ve ATO Başkan Vekili Yılmaz, 70 binden fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını açıkladı.

BAŞKAN VEKİLİ YILMAZ “BU TARİHİ BİR RAKAMDIR”

70 binden fazla ziyaretçinin Ankara’daki turizm fuarında buluştuğunun altını çizen ATO Başkan Vekili Yılmaz, “Bu tarihi bir rakamdır. Bütçesi olmayan, ticari sorumluluk arkadaşlarımız verdikleri destekten dolayı zarar ettiler ama Ankara ve sektör kazandı. Gelecek için sektörün umudu arttı. Bu kentte turizm olmaz diyenlere Ankara’nın ortak aklı net bir cevap verdi. Türkiye’de ekonomiye, kültüre, sanata, istihdama, üretime sağlığa dair her güzel cümle bu kentten kurulmak zorumda. Öyle de oldu. Çünkü bu kent 100 yıl önce Cumhuriyete ve demokrasiye ateş altında ev sahipliği yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.

ato-baskan-vekili-yilmaz-travelexpo-ankara-fuarinda-ziyaretci-rekoru-kirildigini-duyurdu.jpg

Fuar öncesi katılım bildirmelerine rağmen son dakikada katılımı iptal edenlerle ilgili soruyu yanıtlayan ATO Başkan Vekili Yılmaz, “Ankara Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, son anda hatta aynı anda mazeret sunup, ani gelişen programları nedeniyle katılamayacaklarını bildirdiler. Bu oda başkanlarımız dışında ilgili bakanlıklar, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce katılımcı konuşmacı sektörün geleceği için düşüncelerini ve vizyonlarını paylaştı. Katılan değerli konuşmacılar kentlerinin, üyelerinin, meslektaşlarının, sektörünün hukukunu eksiksiz bir sunumla ortaya koydu. Gelecek için umudumuz arttı. Turizmin 100 yılı için harika içerikler oluştu.

ato-baskan-vekili-yilmaz-travelexpo-ankara-fuarinda-ziyaretci-rekoru-kirildigini-duyurd.jpg

Başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız olmak üzere bakanlarımız, büyükelçilikler, valilerimiz, belediyelerimiz, rektörlerimiz, milletvekillerimiz, STK’lar, alım heyetleri, sektör temsilcileri, sağlık kuruluşları, sanatçılar, iş dünyası, ATO üyeleri, bürokratlar, sporcular, gençler. Ankaralılar ve tüm Türkiye’den sektörün paydaşları bütün hücreleriyle turizmin kalbinin Ankara’da atması için irade koydu. Hepsine minnettarız.” dedi.

b52i8586.jpg

50 bin hedefi ile başlanan fuara 70 bin kişinin üzerinde katılım olmasından duydukları memnuniyeti de dile getiren ATO Başkan Vekili Yılmaz, 'Ankara'da turizm olmaz' diyenlere güzel bir cevap verildiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki heyet Cezayir’e gitti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki heyet Cezayir’e gitti!