Başkent Ankara'da Türk Mutfağı Haftası başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde "Türk Mutfağı Haftası" kapsamındaki etkinlikler Ankara'da start verdi.

Başkent Ankara'da Türk Mutfağı Haftası başladı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda da düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Başkent Ankara'da başladı.

Başkent Ankara'da birbirinden farklı pek çok etkinliğe imza atılırken kentte bu kez "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri start verdi. Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte Ankara'ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtıldı ve Ankara kurusu, domates kurusu, erişte gibi ürünler de satışa sunuldu.

BAŞKENTTE TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. 23 Mayıs tarihinde eş zamanlı olarak 81 ilde ve tüm yurt dışı temsilciliklerinde başlayan etkinliklerde, her ilin kendine has özel lezzetlerinin tanıtıldığını belirten Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu, Ankara'ya ait geleneksel ve coğrafi işaretli ürünleri tanıtarak bu haftayı karnaval havasında kutladıklarını ifade etti.

Başkent Ankara'da Türk Mutfağı Haftası başladı

Ankara Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili de bu yıl depremden etkilenen illerden de katılan esnafa buradan destek sağladıklarını aktarırken, burada satışa sunulan tüm ürünlerin tescilli ve coğrafi işaretli olduğunu belirttiği açıklamasında Ankara'nın lezzetlerini tatmak isteyen tüm vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti.

Başkent Ankara'da Türk Mutfağı Haftası başladı - Resim : 2

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri 27 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek. Ayrıca etkinlikte düzenlenen hızlı yemek yarışmasında birinci olan vatandaşa da gram altın hediye edildiği öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER