ANASAYFA Kültür-sanat Başkent Kültür Yolu Festivali üçüncü gününde devam ediyor! Akdeniz Esintilerini kaçırmayın

Başkent Kültür Yolu Festivali üçüncü gününde devam ediyor! Akdeniz Esintilerini kaçırmayın

Bakanlığı'nın düzenlediği 'Başkent Kültür Yolu Festivali' 16 Eylül Cumartesi günü Ankaralılarla buluşmuştu.
yazar
Haber Merkezi
Başkent Kültür Yolu Festivali üçüncü gününde devam ediyor! Akdeniz Esintilerini kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ankara'da düzenlediği 'Başkent Kültür Yolu Festivali' 16 Eylül Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) gala konseriyle başladı.

1 Ekim’e kadar sürecek festivalde 50’den fazla noktada 700’ü aşkın etkinlik düzenlenecek. Festivalin ikinci günü (17 Eylül Pazar) ise Can Ozan ve İkilem sahne almıştı. Vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti.

0x0-baskentte-festival-coskusu-1694975534794.jpeg

Başkent Kültür Yolu Festivali'nde bugün ise Akdeniz Esintileri'nde Hakan Aysev, Funda Uyanık, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Senfoni ve Neşet Ertaş Türküleri, son zamanlarda gençler tarafından adını sıkça duyduğumuz Blok3 Ankaralılarla bir araya gelecek.

50'DEN FAZLA NOKTADA 700'Ü AŞKIN ETKİNLİK

1 Ekime kadar sürecek festival birçok etkinlik ve faaliyetlere ev sahipliği yapacak. 7'den 70'e herkese hitap eden sergilerden tiyatroya, operadan baleye, konserlerden çocuk etkinliklerine ve söyleşilere kadar 50'den fazla noktada 700'ü aşkın etkinlik düzenlenecek.

752x395-baskentte-festival-coskusu-1694975525094.jpeg

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mumcu festivale ilginin çok yoğun olduğunu ve böyle devam ederse festivalin Guinness Rekorlar Kitabına girebileceğini söyledi.

PEK ÇOK SANATÇI SAHNE ALIYOR

Ankara'da düzenlenen festival kapsamında Millet Bahçesinde açık hava sahnesi kuruldu. Sahnede, Murat Dalkılıç, Merve Özbey, Hüseyin Kağıt, Göksel, Ferhat Göçer, Resul Dindar gibi isimler yer alacak.

baskent-kultur-yolu-festivali-ilk-gununde-ziyaretci-akinina-ugradi-1-wh41w2qv.jpg

FESTİVAL ÇOCUKLARI UNUTMADI

Düzenlenen festivalde çocuklar için birbirinden farklı etkinlik bulunuyor. Etkinlikler arasında bando gösterileri, geleneksel el sanatları çalışmaları, çocuk atölyeleri bulunuyor. Adel Çocuk Oda Operası "Renkli Sesler" çocuk operasının dünya prömiyerini sahneleyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da kaçak emlakçılara yönelik mücadele! Tam yetki isteyen o isimden flaş açıklamalar

Ankara'da kaçak emlakçılara yönelik mücadele! Tam yetki isteyen o isimden flaş açıklamalar