Başkentte 29. Uluslararası Ankara Caz Festivali başladı

29. Uluslararası Ankara Caz Festivali için açılış yapıldı. Gerçekleştirilen lansman ile 30 Kasım’a kadar devam edecek olan festival başladı.

Başkentte 29. Uluslararası Ankara Caz Festivali başladı

Ankara’da sanatsal aktivitelere bir yenisi daha eklendi. 29. Uluslararası Ankara Caz Festivali içim açılış töreni yapıldı. Bir otelde gerçekleştirilen basın lansmanı ile festival resmen başladı.

30 Kasım’a kadar sürecek olan festivalde farklı mekanlarda konserler, sergiler ve söyleşiler yapılacak. Ankaralı sanatseverler festival programını takip ederek etkinliklere katılım sağlayabilecekler. Caz Derneği tarafından tertip edilen festivalde çok önemli sanatçılar sahne alacaklar.

AÇILIŞ KONSERİ YAPILDI

Caz Derneği tarafından düzenlenen 29. Uluslararası Ankara Caz Festivali, "cazın renkleri" temasıyla Ankara'da başladı. Festivalin açılışı, bir otelde düzenlenen basın lansmanı ve katkı sunan kurumlara plaket takdimiyle gerçekleştirildi. Açılış konserinde, ünlü piyanist Fahir Atakoğlu ile Volkan Öktem, Seçil Akmirza ve Alp Ersönmez sahne aldı.

Başkentte 29. Uluslararası Ankara Caz Festivali başladı

BİLETLER TÜKENMEK ÜZERE

Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, basının desteğinin festival için büyük önem taşıdığını, çalışmaların geniş kitlelere duyurulmasında en güçlü unsur olduğunu belirtti. Varoğlu, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ederek, "Harika bir program hazırladık. Gururla söylüyorum çok az bilet kaldı." ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl 30. festivale daha kapsamlı bir içerikle hazırlandıklarını aktaran Varoğlu, Türkiye'de caz müziğinin son yıllarda dikkat çekici bir ivme kazandığını söyledi.

29. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin kapanış konseri 30 Kasım’da ODTÜ’de yapılacak. Festival süresince Ankara’da çok farklı mekanlarda çok sayıda konser düzenlenecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER