Başkentte cumhuriyetin ilanının 102. yılı için özel bir konser etkinliği gerçekleştirildi. CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'da yapılan konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Devlet Çoksesli Korosu sahne aldılar. "Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri" ile 16 koro çeşitli marşları seslendirdi.
Koro ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şef Cemi'i Can Deliorman tarafından yönetildi. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen 16 koro ve bireysel katılımcıların iştirak ettiği konserde 646 korist sahneye çıktı. Bu konserde Devlet Çoksesli Korosu ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla aynı sahnede buluşmuş oldu.
“HARİKA BİR KONSER PROGRAMI HAZIRLADIK”
Programın içeriğini çok bilinen marşlardan hazırlandıklarını belirten Şef Cemi'i Can Deliorman, "Güzel, biricik cumhuriyetimizin, en kıymetli vazifemizin, varlığımızın 102. yılını kutluyoruz. Sizler için harika bir konser programı hazırladık. Bakın sahnede 600 üzerinde koristim var. Harika bir Devlet Çoksesli Çocuk Korusu, bir o kadar harika bir Devlet Çoksesli Gençlik Korosu, Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş katılmış korolarımız ve tabi ki ana kraliçemiz Devlet Çoksesli Korosu var. Bugün istiyoruz ki sizlerle birlikte burada 2 bin kişilik koro olalım." dedi.

Konser, seyircilerin de katılımıyla İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Ahmed Adnan Saygun'un "100. Yıl Marşı", Cemal Reşit Rey'in "10. Yıl Marşı", Muammer Sun'un "Biz Atatürk Gençleriyiz" ve Faik Canselen'in "İleri" marşı başta olmak üzere geniş bir repertuar dinleyicilerin beğenisine sunuldu.
Konser oldukça renkli geçerken dinleyiciler de oldukça bilinen marşlara eşlik etmekten geri durmadılar. Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı konser belleklerde unutulmaz bir müzik etkinliği olarak şimdiden yer etti.
 
                             
                 
                 
                 
                 
                