Başkentte "Herkes İçin Kur'an" etkinliği gerçekleştirildi

Ankara’da "Herkes İçin Kur'an" etkinliği yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Programda yapılan konuşmalarda bu projenin uzun yıllar boyunca verilen bir emeğin sonucu olduğu belirtildi.

Başkentte "Herkes İçin Kur'an"  etkinliği gerçekleştirildi

Ankara’da "Herkes İçin Kur'an" etkinliği gerçekleştirildi. Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda yapılan program Bilge Türk Eğitim Vakfı ve Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğinde düzenlendi. Kur'an-ı Kerim’in hayat içinde olduğu belirtilen programda buna dair bilgilendirmelerde bulunuldu.

Programda yapılan konuşmalarda proje hakkında bilgiler verildi. Kur'an-ı Kerim ayetlerindeki kelimelerin yarısının Türkçede kullanıldığı ifade edilirken hızlı bir öğrenmenin mümkün olduğu kaydedildi.

YOĞUN KATILIM

Milli Kütüphane Konferans Salonu'ndaki programa, Ankara Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Ankara Müftüsü Hasan Çınar, Bilge Türk Eğitim Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Güngör Azim Tuna, Kur'an-ı Kerim ayetlerindeki kelimelerin yüzde 50'den fazlasının Türkçede kullanıldığını belirtti.

Başkentte "Herkes İçin Kur'an"  etkinliği gerçekleştirildi

HIZLI ÖĞRENME VURGUSU

"Herkes İçin Kur'an" projesi sayesinde bunun daha çok farkında olunarak, hızlı bir öğrenme, okunanı, dinlenileni anlama imkanına kavuşulacağını ifade eden Tuna, "Bir sistemi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun yıllar emek sarf edilen bir proje." dedi.

Daha sonra Proje Koordinatörü Abdurrahman Gürbüz, Kur'an-ı Kerim'in kolay anlaşılmasını hedefleyen projenin internet sitesi hakkında bilgi verdi.

"Herkes İçin Kur'an" projesinin daha da geliştirilerek daha çok kişiye ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi. Bu projenin desteklenmesi istenirken ilginin yoğun olması memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER