ANASAYFA Kültür-sanat Bilge Özgen vefat etti! Bilge Özgen kimdir?

Bilge Özgen vefat etti! Bilge Özgen kimdir?

Sanat dünyası için üzücü bir haber daha geldi. Türk müziğinin yaşayan en önemli isimlerinden kabul edilen Besteci Bilge Özgen'in 88 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Bilge Özgen vefat etti! Bilge Özgen kimdir?

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden olan ve yüzlerce bestesi bulunan Bilge Özgen'in 88 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkemizde sanat dünyasında yer alan önemli isimlerden kabul edilen Özgen'in vefat haberini Onur Akay duyurdu.

HABERİ ONUR AKAY VERDİ

Akay yaptığı paylaşımda “Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler, Sana Gönül Borcum Var gibi ölümsüz eserlere imza atmış 88 yaşındaki Büyük bestekâr Bilge Özgen hocamız, uzun süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Hocamızı bugün 5 Mart 2024 Salı günü kaybettik” ifadelerini kullandı. Müzik dünyası için önemli bir kayıp olarak görülen Bilge Özgen'in vefat haberinin ardından vatandaşlar Özgen'in hayatının detaylarını merak etmeye başladı.

BİLGE ÖZGEN KİMDİR?

1935 yılında Viranşehir'de doğdu. İlk tahsilini Adana'da, Lise öğrenimini Kilis'te tamamladı. 1959 yılında Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nu bitirdi. İlk müzik bilgilerini amatör bir müzisyen olan babası Sabri Özgen' den aldı. Ankara'daki öğrencilik yıllarında Vedia Tunççekiç ve Erol Sayan' la tanıştı. Kendisi bu dönemi, "müzikteki ikinci dönemi " olarak nitelendiriyor.

Malatya'da öğretmenlik görevine başladığı 1959'da Nevzat Özgen hanımla evlendi. 1980 yılında Milliyet yılın en sevilen 10 şarkısı anketi'nde " Unutur Sanma Sakın " adlı eseriyle 4.'lük elde eden sanatçı, 1987'de TRT-TUTAV beste yarışmasında " Kız Sana Bir Hal Olmuş" adlı eseriyle 3.'lük ödülü 1989'da TRT 25.Yıl Beste Yarışması'nda 1.'lik , 3.'lük ve birinci mansiyon ödülünün sahibi oldu. Bilge Özgen 500'den fazla yayınlanmış eseri ile Türk Musikisinin yaşayan en önemli isimlerinden biridir.

Özgen'in 6 Mart Çarşamba (Yarın) İstanbul Üsküdar'da kılınacak öğle namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. Ünlü Bestecinin vefat haberini öğrenen hayranları taziye paylaşımları yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Emlak vergisi ödeme tarihi nedir, nereden, ne zaman ödenir?

2024 Emlak vergisi ödeme tarihi nedir, nereden, ne zaman ödenir?