ANASAYFA Kültür-sanat Cumhuriyet Korosu, Başkentte Türk Halk Müziği konseri verdi!

Cumhuriyet Korosu, Başkentte Türk Halk Müziği konseri verdi!

Çeşitli meslek grupları tarafından oluşturulan Cumhuriyet Korosu bugün Ankara'da sanat severlere müzik ziyafeti verdi.
yazar
Sinem GÜVEN
Cumhuriyet Korosu, Başkentte Türk Halk Müziği konseri verdi!

Bugün Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, "Yüzyılın Başkenti Ankara" adlı Türk halk müziği konseri verdi. Sanat severlerin bir araya geldiği bu konserde birbirinden değerli eserler sergilenirken, etkinlikte pek çok farklı yöreden ezgilere de yer verilmesi, dinleyici ile buluşarak adeta kalpleri ısıttı.

CUMHURİYET KORUSU ANKARALILARA TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ VERDİ!

Gerçekleştirilen bu etkinlik Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu.

Müzik ve sanat severleri özellikle de birbirinden farklı kültürlerin bir arada bulunduğu bu etkinlik son derece etkilerken, müzik ziyafetinin yanı sıra gösterilere de yer verildi.

30 ESER ANKARALILAR İÇİN SESLENDİRİLDİ!

Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Dinleyiciler tarafından bu gösteriler büyük beğeni topladı.

Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Cumhuriyet Korosu tarafından düzenlenen bu etkinlik ile unutulamayacak anlara şahit olundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini duyurdu!

Çankaya Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini duyurdu!