ANASAYFA Kültür-sanat Cumhuriyetin anıtsal yapılarındandı! Ankara Palas Müzesi ziyarete açıldı

Cumhuriyetin anıtsal yapılarındandı! Ankara Palas Müzesi ziyarete açıldı

Cumhuriyetin anıtsal yapılarından, tarihi bir hazine olan Ankara Palas Müzesi'nin nihayet restorasyonu tamamlanarak bugün itibariyle ziyarete açılışı gerçekleşti.
Cumhuriyetin anıtsal yapılarındandı! Ankara Palas Müzesi ziyarete açıldı

Ankara Palas, eski adıyla Ankara Vakıflar Oteli, Cumhuriyetin ilk yıllarından kalan ve anıtsal yapıların biri olma özelliğini taşıyan, köklü tarihe sahip eserlerden biri. 

2018 yılında restorasyonuna başlanan ve Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan Ankara Palas Müzesi, bugün itibariyle ziyarete açıldı. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmete açılan Ankara Palas Müzesi, Türk siyasetinin önemli tanıkları arasında yer alıyor. 

ÜNLÜ ‘CUMHURİYET BALOLARI’NIN EV SAHİBİ 

Uzun yıllar Ankara'da siyasetçilerin, gazeteciler ve sanatçıların buluşma mekanı olan otel, unutulmaz Cumhuriyet balolarına da ev sahipliği yaptı. 

Altındağ ilçesi Ulus 2'nci Meclis Binası'nın karşısında bulunan bina, 1927'den günümüze kadar tarihe tanıklık etti. 1975’e kadar otel olarak işletilen bina, 976-1982 arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ofis ve sergi alanı olarak kullanıldı, 1982 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından kapsamlı bir restorasyondan geçirildi ve 29 Ekim 1983 günü düzenlenen kabul resmiyle "Ankara Palas Devlet Konukevi" olarak hizmete açıldı. 

ÜNLÜ SİYASETÇİLER AĞIRLANDI 

Ankara Palas'ta İran Şehinşahı Rıza, Afgan Kralı Emanullah Han, Irak Kralı Emir Faysal, Yunanistan Başbakanı Elefterios Venizelos ve ABD Başkanı Dwight Eisenhower gibi ünlü isimler misafir edildi. 

22 Şubat Perşembe günü itibariyle Ankara Palas'ın restorasyonu tamamlanarak ziyarete açıldı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KAAN ne demek, savaş uçağı özellikleri nedir?

KAAN ne demek, savaş uçağı özellikleri nedir?