ANASAYFA Kültür-sanat Disney Plus yayınlamaktan vazgeçmişti! Atatürk filminden ilk fragman geldi

Disney Plus yayınlamaktan vazgeçmişti! Atatürk filminden ilk fragman geldi

Atatürk filminden gelen ilk fragman sosyal medyada hızla izlenmeye başlanırken kısa sürede gündem oldu.
yazar
Haber Merkezi
Disney Plus yayınlamaktan vazgeçmişti! Atatürk filminden ilk fragman geldi

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının ele alınacağı ve çocukluk yıllarından, Milli Mücadele yıllarına dek anlatılacak olan hikayesi milyonları heyecanlandırırken ilk fragman geldi. Atatürk filminden gelen ilk fragman sosyal medyada hızla izlenmeye başlanırken kısa sürede gündem oldu.

Disney Plus'ın yayınlamaktan vazgeçmesiyle diziden filme çevrilen Atatürk'ün başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ona ve eserine layık olabilmek hepimizin en büyük gayesi oldu" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK FİLMİ İLK FRAGMANI GELDİ!

Mehmet Ada Öztekin'in yönetmenliğini üstlendiği, başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı 6 bölümlük Atatürk dizisi Disney Plus'ın yayınlamaktan vazgeçmesiyle filme çevrildi. 29 Ekim tarihinde FOX TV'de yayınlanacak olan filmden ilk fragman geldi.

Filmde Mustafa Kemal Atatürk'e hayat veren, başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli İnstagram hesabı üzerinden ilk fragmanı yayımlarken "1881'de doğdu… İlelebet yaşayacak… En büyük kahramanımızın milletimizi ayağa kaldıran tutkusu hep bizimleydi… Biz bir film yaptık; onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık. Ona ve eserine layık olabilmek hepimizin en büyük gayesi oldu. O zaman da, şimdi de, gelecekte de her zaman Atatürk" ifadelerini kullandı.

DİZİ FİLME ÇEVRİLDİ!

disney-plus-in-yayinlamaktan-vazgectigi-ataturk-16263092-4592-m.jpg

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğinden kesitlerin anlatıldığı Atatürk dizisini platformda yayınlamama kararı almıştı. Disney Plus'un bu kararının ardından milyonlar tepkisini dile getirirken 2 Ağustos'ta Walt Disney'in Türkiye ofisi, Atatürk dizisinin bir televizyon kanalında ve sinemalarda film şeklinde yayınlanacağını duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinin parçası olarak 29 Ekim 2023 tarihinde, çekimi yapılan 6 bölümün ilk 3 bölümünden seçilecek sahnelerin yer aldığı film, televizyonda yayımlanacak. Ayrıca dizinin 6 bölümlük serisi, 3'er bölümden oluşacak 2 film halinde Türkiye'deki sinemalarda gösterime girecek. İlk 3 bölüm, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası içerisinde 3 Kasım Cuma günü sinemalarda seyirciyle buluşacak. Dizinin 4-5-6'ncı bölümlerinden oluşan ikinci kısmı ise 6 Ocak Cumartesi günü sinemalarda gösterime girecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Açık Hava Sinemasıyla nostaljik bir akşam sunuyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Açık Hava Sinemasıyla nostaljik bir akşam sunuyor!