GSB 81 ilde Gençlik ve Spor Festivalleri düzenleyecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı son dakika duyurusu ile gençlerin dikkatini çekti. GSB tarafından yapılan duyuru kapsamında 81 ilde Gençlik ve Spor Festivalleri" düzenleneceği öğrenildi. Bakanlığın öncülüğünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın coşkuyla kutlanması için duyurulan programın detayları da belli oldu.

GSB 81 ilde Gençlik ve Spor Festivalleri düzenleyecek

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) pek çok önemli duyuruya yer vermeye devam ediyor. GSB tarafından yapılan duyurular gençler için büyük önem taşırken bu duyurular da detaylandırılıyor. GSB bu yıl ilk kez yapmaya hazırlandığı bir programı daha duyurdu.

GSB öncülüğünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftasının coşkuyla kutlanması için ilk kez kent meydanlarında eş zamanlı olarak ‘’Gençlik ve Spor Festivalleri" düzenleneceği ifade edildi. Merak edilen programın ayrıntılar da GSB'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu.

19 MAYIS’TA İLK KEZ 81 İLDE "GENÇLİK VE SPOR FESTİVALLERİ" DÜZENLENECEK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda kutlanacak. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ülkemiz genelinde çeşitli etkinlikler yapılacağı bildirildi. Farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği festivallerde gençlik merkezi çalışmalarından, atölyelere, spor alanlarından, genç sanatçıların performanslarına, çocuk etkinliklerinden, sporcu gösterilerine kadar birçok etkinlik ve yarışmanın da vatandaşlarla buluşacağı aktarıldı.

GSB 81 ilde Gençlik ve Spor Festivalleri düzenleyecek

"Türkiye’nin Gücü; Gençliği" mottosuyla 19 Mayıs Pazar 81 ilde düzenlenecek festivallerde her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşmasının sağlanacağı aktarıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilan edilen "2024 Hareketlilik Yılı"na da vurgu yapılacak festivallerde "Sağlıklı bir gelecek için hareket et" mesajı verilecek. Festivallerde yapılacak olan etkinliklere ilişkin takvim de şöyle;

  • Gençlik merkezi el sanatları çalışmalarının sergilenmesi, vatandaşlar tarafından yapılabilecek küçük hediyelik eşya çalışmaları, gençlik merkezi gönüllüsü gençlerin sahne etkinlikleri, ödüllü yarışmalar,
  • Resim sergisi, gençlik merkezi inovasyon takımlarının çalışmaları, bilim ve teknoloji deneyleri, baskı çalışmaları.
  • Çocuk etkinlikleri; yüz boyama etkinlikleri, maskot ve palyaço gösterileri,
  • 3x3 basketbol, okçuluk, bisiklet, badminton, canlı langırt, şişme oyun parkurları, oryantiring, spor etkinlikleri,
  • Cimnastik, karate, wushu, tekvando ve diğer branşlardaki sporcular tarafından bireysel ve takım gösterileri yapılacak.

Öte yandan etkinliklere katılımlar da ücretsiz olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER