ANASAYFA Kültür-sanat İBB duyurdu! 4 müzeye giriş 100 gün boyunca ücretsiz olacak

İBB duyurdu! 4 müzeye giriş 100 gün boyunca ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı sebebiyle dört müzenin 100 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği duyuruldu
yazar
Haber Merkezi
İBB duyurdu! 4 müzeye giriş 100 gün boyunca ücretsiz olacak

İBB iştiraklerinden Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kampanya düzenledi. "Müze girişi kampanyası" kapsamında yerli ziyaretçiler tarafından 2 Ekim itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi ziyaretlerine sabah 11.00'e kadar ücret alınmayacak.

Restorasyonun ardından koruma altına alınan Yerebatan Sarnıcı, tarih teknoloji ve sanatı harmanlayan 1600 yıllık geçmişiyle Şerefiye Sarnıcı, dünyanın ilk tam panoramik müzesi unvanına sahip Panorama 1453 Tarih Müzesi ile Türkiye'den ve Osmanlı coğrafyasından eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk'te geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için Radar İstanbul üzerinden bir kod alınması gerekiyor.

'CUMHURİYET COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ'

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, kampanyaya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan tam 100 yıl önce kurduğu Cumhuriyet'i yaşamanın ve yaşatmanın heyecanıyla müzelerimizde ücretsiz ziyaret kampanyası başlatıyoruz. İşletmemizdeki müzelerde geçerli olacak bu özel kampanya ile Türkiye'nin dört bir yanından ve İstanbul'dan gelen misafirlerimizi tarihi ve kültürel bir yolculuğa davet ediyoruz. İstanbul'un zengin mirasını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı sunarak Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşmak istiyoruz"

yerebatan-sarnici.jpg

YEREBATAN SARNICI

Dünyanın önemli kültür miraslarından biri olarak kabul edilen ve turist akınına uğrayan Yerebatan Sarnıcı, çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda 2017 yılında restore edildi. Sarnıçta, delikli metal zemin üzerinde yürüyen ziyaretçiler suyu da görerek büyüleyici bir deneyim yaşıyor. Yerebatan sarnıcının içerisinde gerçekleşen ışık şovu da ziyaretçilere eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

serefiye4.jpg

ŞEREFİYE SARNICI

Dünyanın 360 derece projection mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, sıra dışı bir müze deneyimi isteyenlerin ziyaret etmesi gereken bir sarnıç. 1600 yıllık tarihin sanat ve teknolojiyle nasıl harmanlandığını merak eden vatandaşlar için kusursuz bir deneyim sunuyor.

panaroma-1453.jpg

PANORAMA 1453 TARİH MÜZESİ

Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, "Sultan Mehmed'in Rüyası" isimli projection mapping gösterisi ile dikkat çekiyor.

miniaturk.jpg

MİNİATÜRK

Miniatürk Antik Çağ'dan Roma'ya ve Bizans'a, Selçuklu'ya Osmanlı'ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin mimari kültürlerinden günümüze kalanları sergiliyor.

haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uykusunda bunu yapan herkesi ilgilendiriyor! Uzmanlar alarm verdi ölüm riskiniz artabilir

Uykusunda bunu yapan herkesi ilgilendiriyor! Uzmanlar alarm verdi ölüm riskiniz artabilir