ANASAYFA Kültür-sanat IQ'su en yüksek olanlar buluyor! Resimdeki o ayrıntıyı bulanlar resmen dahi sayılıyor

IQ'su en yüksek olanlar buluyor! Resimdeki o ayrıntıyı bulanlar resmen dahi sayılıyor

Zeka bulmacaları ile ilgilenenler bu bulmacaları çözerek zeka pratiği yapmaya devam ediyor. Zeka testlerine her geçen gün bir yenisi daha eklenirken bu kez görseldeki lambayı bulanların dahi sayıldığı öğrenilen bir zeka testini derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
IQ'su en yüksek olanlar buluyor! Resimdeki o ayrıntıyı bulanlar resmen dahi sayılıyor

Zeka testleri hemen her yaş grubuna özel olarak hazırlanmaya devam ediyor. Hazırlanan testler zeka pratiği yapılmasına imkan sağlarken bir yandan da yanıta ulaşma hızının IQ seviyesini ortaya çıkardığı bildirildi. Resimdeki gizli lambayı 9 saniyede yalnızca yüksek IQ'su olanların bulduğu ifade edilirken söz konusu testi haberimize ekledik.

Zeka bulmacası olarak karşımıza çıkan görsellerde amaç resimdeki gizli detayı ortaya çıkarmakken haberimize eklediğimiz resimde bir hırsızın gizli olduğu  ve gizli lambayı bulmak için ise 9 saniye olduğu belirtildi. Söz konusu sürede gizli lambayı bulanların IQ seviyelerinin yüksek olduğu ve dahi sayıldıkları kaydedildi. 

GİZLİ LAMBAYI 9 SANİYEDE BULANLARIN IQ'SU ÇOK YÜKSEK

IQ ölçen bir zeka testi olan bu görselde doğru yanıta ulaşmak için ipuçlarını bulmanız gerektiği belirtildi. Testte doğru yanıta ulaşmak için kalıpların dışında düşünülmesi gerektiği ifade edildi. Gözlem ve problem çözme yeteneklerinin test edilebileceği görselde yalnızca yüksek IQ'su olanlar doğru yanıta ulaşmayı başarıyor. İşte o görsel;

Resimdeki gizli lambayı bulmak için size verilen süre toplamda 9 saniye idi. Zeka bulmacasının çözümü ise şöyle;

Söz konusu testte görsel hafıza ve dikkat yeteneğine dikkat çekildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü idrak edilecek?

2024 Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü idrak edilecek?