ANASAYFA Kültür-sanat Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da Ankara'dan ilk seferini yapacak!

Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da Ankara'dan ilk seferini yapacak!

Doğu Ekspresi'nin ardından ilk kez düzenlenecek olan turistik Karaelmas Turizm Ekspresi'nin ilk olarak 12 Nisan tarihinde Ankara'dan hareket edeceği öğrenildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da Ankara'dan ilk seferini yapacak!

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Ankara’dan Zonguldak'a sefer yapacak turistik “Karaelmas Turizm Ekspresi”nin ilk seferini 12 Nisan’da gerçekleştirileceği öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda düzenlenen bu seferin ilk olarak 12 Nisan tarihinde yapılacağı ve de Ankara'dan ilk olarak yola çıkılacağı belirtildi. 

Bununla birlikte AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, bu seferin Doğu Ekspresi’nden sonra ilk defa demiryolu turizmi ile ismini yurt içi ve yurt dışı genelinde turizmcilere sesini duyuracağından bahsetti.

İLK OLARAK 12 NİSAN'DA ANKARA'DAN YOLA ÇIKACAK!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar çerçevesinde  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın başkanlığında Ankara’da "Karaelmas Turizm Ekspresi" ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Ankara’dan Zonguldak'a sefer yapacak olan "Karaelmas Turizm Ekspresi"nin Ramazan Bayramı’nın 3. günü 12 Nisan'da ilk seferini gerçekleştirmesi kararı alındı.

ANKARA'DAN ZONGULDAK'A DOĞRU YOLA ÇIKACAK!

Düzenlenecek olan bu sefer hakkında bilgilendirme yapan Keskinkılıç, "İlk seferde Karabük il sınırlarına geldiğinde Safranbolu‘da iki gece ve Eskipazar Hadrianopolis Antik Kenti’nde ve Yenice ilçesinde belli bir saat aralığında açılışa özel duraklayacak. Tren seferi Ankara Kalecik’ten başlayarak, güzergah olarak Ankara, Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu, Filyos, Bartın, Amasra ve son olarak Zonguldak hatlarında vatandaşlara hizmet sunacak. İnsanlar ilkbahar ve sonbaharda Karadeniz keyfi yaşarken, bölgede turizm hareketliliği artacak. Zonguldak, Karabük, Bartın ve ülke ekonomisine ayrı bir gelir kaynağı sağlayacak" şeklinde ifadeler ile güzergah hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü'nden Galatasaraylı Icardi için disiplin soruşturması başvurusu!

Ankaragücü'nden Galatasaraylı Icardi için disiplin soruşturması başvurusu!