ANASAYFA Kültür-sanat Karanlıkta Akan Bir Yıldız Mustafa Kemal Atatürk sergisi Ankara'da ziyarete açıldı

Karanlıkta Akan Bir Yıldız Mustafa Kemal Atatürk sergisi Ankara'da ziyarete açıldı

Başkent Ankara'da kültür ve sanat etkinliklerine olan ilgi devan ediyor. Kentte yeni sergi açılışları yapılmaya devam ederken Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi de Ankara'da ziyarete kapılarını açtı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Karanlıkta Akan Bir Yıldız Mustafa Kemal Atatürk sergisi Ankara'da ziyarete açıldı

Karanlıkta Akan Bir Yıldız Mustafa Kemal Atatürk sergisi Ankara'da ziyarete açıldı - Ankara'da yaşayan sanatseverler, kentte düzenlenen tüm etkinlikleri yakından takip ediyor. Ankara'da düzenlenen etkinlikler vatandaşların gündeminde yer edinirken takvime dair de bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ediyor.

Ankara'da Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında hazırlanan ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha önce kamuoyuyla paylaşılmayan fotoğrafları ve kişisel eşyaları ile döneme ilişkin belgeleri içeren "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi açıldı.

ANKARA'DA KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SERGİSİ

Humanis'in organizasyonuyla Cermodern'de açılan sergide, Atatürk'ün yerli ve yabancı fotoğrafçılarca çekilmiş az bilinen yaklaşık 250 fotoğrafının yanı sıra, annesi Zübeyde Hanım'ın kendisine yazdığı mektuptan cumhuriyetin ilk heykelcilerinden Kenan Ali Yontuç'un yaptığı Atatürk Maskı'na, kol düğmelerinden kravat iğnelerine, makam aracında kullanılan cumhurbaşkanlığı forsundan kurmaylık ve cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı kartvizitlere, emeklilik belgesinden sağlık raporlarına kadar çok sayıda kişisel obje ile belge 7 yıllık hazırlık sonucu bir araya getirilen 457 parça eser bulunuyor.

Proje Direktörü Fahri Özdemir basın mensuplarına yaptığı açıklamada, serginin 7 yıl önce hazırlıklarına başlandığını kapsamlı bir çalışma olduğunu söylerken serginin aynı zamanda 18 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık olacağını da dile getirdi. Bu çerçevede sergiye gitmek isteyenlerin 18 Ağustos 2024 tarihine kadar Cernmodern'e gitmeleri yeterli olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği  - Göztepe maçı hazırlıklarını tamamladı

Gençlerbirliği - Göztepe maçı hazırlıklarını tamamladı