Kırşehir'de sokaklar Neşet Ertaş'ın ezgileri ile yankılanıyor

Kırşehir'de yeni nesil sokak sanatçıları, Kırşehir'de dünyaya gelen usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ezgilerini seslendiriyor.

Kırşehir'de sokaklar Neşet Ertaş'ın ezgileri ile yankılanıyor

Yeni nesil sokak sanatçılarının Neşet Ertaş sevgisi sokaklarda yankılanıyor. Kırşehirli Neşet Ertaş'ın ezgilerinin sokaklarda çalınması ise vatandaşları sevindiriyor.

Kırşehir'de sokak sanatçıları, şehrin ana caddeleri üzerinde Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın ezgilerini seslendiriyor. Yeteneklerini halka sergileyen arkadaş grupları, günlük 300-500 TL para kazanarak edindikleri yeteneği üniversite eğitimiyle geliştirmeyi hedefliyor.

Kırşehir'de sokaklar Neşet Ertaş'ın ezgileri ile yankılanıyor

"NEŞET ERTAŞ'TAN BESLENDİK"

Kırşehir'de yaşayan Erkal Dursun, 4 yıldır arkadaşlarıyla birlikte sokaklarda şarkı söyleyerek geçimini sağlayıp üniversite hayali kuruyor. Dursun, "Sokak sanatçılığı yapıyorum. Neşet Ertaş'tan beslendik. Arkadaşlarımızla birlikte akşamüzeri gelip sokaklarda çalışıyoruz. Sokaklarda yeteneğimizi geliştirip Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gitmek istiyoruz. Günde 300-500 TL para kazanıyor olsak da bazen parasız da dönebiliyoruz evlerimize. Müzik yapmayı ve insanları eğlendirmeyi seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırşehir, UNESCO Şehirler Ağı'na 30 Ekim 2019 tarihinde dahil olmuştu. Ünlü 'helebiş geceleri' ve 'bozlak' kültürünün yaşatıldığı şehirde saz, davul, gitar ve kemandan yapılma maketler de farklı sokaklarda sergileniyor.

Sesi sazı ile çok başarılı işlerle kendinden söz ettiren Neşet Ertaş, 1938 yılında Kırşehir'in Kırtıllar köyünde doğdu. Neşet Ertaş'ın türkülerinin doğduğu şehirde yankılanması ise vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER