ANASAYFA Kültür-sanat Mamak'ta Ankara'nın ilk müzik müzesi açıldı

Mamak'ta Ankara'nın ilk müzik müzesi açıldı

Mamak Belediyesi, Ankara'nın ilk müzik müzesini başkente kazandırdı. Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi resmen açıldı.
Mamak'ta Ankara'nın ilk müzik müzesi açıldı

Mamak Belediyesi, Ankara'nın ilk müzik müzesinin açılışını resmen gerçekleştirdi. Kültür sanat faaliyetleriyle adından söz ettiren Mamak Belediyesi, başkentin ilk müzik müzesini Ankaralıların hizmetine sundu. 

MAMAK BELEDİYESİ BİR İLKE İMZA ATIYOR 

Kültür sanat etkinliklerine verdiği önem ile vatandaşlardan tam not alan Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi projesini hayata geçirdi. Musiki Muallim Mektebi restore edilerek yeninden kapılarını aralarken, eğitim, etkinlik ve atölyelere de ev sahipliği yapıyor. 

Müzede, farklı kültürlere ait müzikal değerler ile onlara ait çalgıların yanı sıra, dünya müzik kültürü içinde yer alan değerler bir araya getirildi. Dört bölümden oluşan müzenin detayları ise şu şekilde: 

Müzenin giriş kısmının duvarlarında  Türk müzik tarihine ait görseller yer alıyor. Bir yanda 12-13 bin yıllık Anadolu müzik kültürüne, diğer yanda ise Musiki Muallim Mektebine ait görseller yer alıyor. 

İkinci bölümde, bilgisayarlar üzerinden müzikal değerler ve müze hakkında bilgiler veriliyor. Konuyla ilgili kitap ve dergiler de yine ikinci bölümde yer alıyor. 

Üçüncü bölümde, Türkiye ve dördüncü bölümde ise Dünya müzik kültürü içinde yer alan müzikal eserler bulunuyor. Türkiye bölümünde 95, Dünya bölümünde 133 enstrüman yer alırken, eserlerin büyük çoğunluğu, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın koleksiyonundan oluşuyor. 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, tüm Ankaralıları  Müzik Müzesi'ni görmeye davet ederken, açılışının duyurulmasıyla Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi, başkentlilerin müze rotalarına şimdiden eklenmiş durumda. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Filistin Dayanışma Platformu Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi düzenleyeceklerini duyurdu

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi düzenleyeceklerini duyurdu