ANASAYFA Kültür-sanat Marteniçka nedir, zamanı geldi mi, ne zaman takılır, anlamı nedir?

Marteniçka nedir, zamanı geldi mi, ne zaman takılır, anlamı nedir?

Marteniçka ile ilgili olarak araştırmalar hız kazandı. Marteniçkanın ne anlam ifade ettiği ve nasıl kullanıldığı merak konusu olmaya devam ederken Haberankara.com okurları için detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Marteniçka nedir, zamanı geldi mi, ne zaman takılır, anlamı nedir?

Mart ayının gelişi ile beraber marteniçka ile ilgili araştırmalar arttı. Sosyal medyada sıklıkla adı duyulan marteniçka konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken Marteniçka, bahar döneminde takılan kırmızı beyaz bilekliklerdir.

Kırmızı beyaz bileklik kullanımı artarken sosyal medya platformlarında da marteniçka ile ilgili paylaşımlar yapılırken ‘’Marteniçka nedir, zamanı geldi mi, ne zaman takılır, anlamı nedir?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Dilek tutularak bileklere takılan marteniçkalar hakkında araştırmalar artarken ülkemizde de yayın olarak kullanılan ve dileklerin gerçekleşmesine bir vesile olduğu inanılan marteniçka ile ilgili merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik. 

MARTENİÇKA NE ZAMAN TAKILIR? 

Marteniçka bir bileklik çeşidi olarak karşımıza çıkarken Türkiye'de Balkan göçmenleri tarafından her sene kutlanan bir bahar ritüeli olarak biliniyor. Kırmızı ve beyaz iplerden oluşan bilekliler, 1 Mart tarihinden itibaren ve mart ayı boyunca bileklere takılan bir bileklik türüdür. 

Marteniçkalar kırmızı beyaz ipliklerden yapılırken nazardan korunmak için takılırken uzun ömrü, sağlık ve gücü temsil eder. Bununla beraber marteniçkalar dilek dilenerek takılır ve bilekten kendiliğinden düştüğünde o dileğin gerçekleşeceğine inanılır.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Bahçeli partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısında konuştu

Devlet Bahçeli partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısında konuştu