ANASAYFA Kültür-sanat MEB Şura'da Japon Davul ve Aslan Dansı Gösterisi sanatseverlerle buluştu!

MEB Şura'da Japon Davul ve Aslan Dansı Gösterisi sanatseverlerle buluştu!

Bugün WA League – Japon Davul ve Aslan Dansı Gösterisi 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Ankaralılar ile buluştu.
yazar
Sinem GÜVEN
MEB Şura'da Japon Davul ve Aslan Dansı Gösterisi sanatseverlerle buluştu!

Sabancı Vakfının onur üyesi olduğu, Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen festival kapsamındaki gösteri bugün MEB Şura Salonu'nda sahnelendi. 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında, WA League – Japon Davul ve Aslan Dansı Gösterisi sanatseverlerle buluştu. Birbirinden önemli eserlere yer verilen bu gösteriden müziğin yanı sıra kostümler ile de adeta bir görsel şölen vardı. İzleyiciler tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

GÖSTERİ İSTİKLAL MARŞI'NIN SESLENDİRİLMESİ İLE BAŞLADI!

Bugün gerçekleştirilen gösteride Mıtsuna Koyama, Masanori Tsubaki, Takahıro Watanabe, Kaona Mınakı gibi Japon müziğinin önde gelen sanatçıları yer aldı.

Gösteri, grubun vokalisti Mıtsuna Koyama'nın İstiklal Marşı'nı seslendirmesiyle başladı ve Japon Davulu "Taiko" ve üç telli Japon çalgısı "Shamisen" gibi geleneksel çalgılarla icra edilen Japon müziğinin yanı sıra "Aslan Dansı" kareografisi, kadın ve erkek yüz maskelerinden oluşan çift yüzlü dans gösterisiyle sürdü. Sanat sever Ankaralılar ise müzik ve sanat dolu dakikaların keyfini doyasıya çıkardı.

Son derece keyifli geçen gösterinin sonunda grup üyeleri ise yoğun ilgileri dolayısıyla Türk izleyicilere teşekkür ederek sahneden ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hafta sonu Ankara'da hava nasıl olacak?

Hafta sonu Ankara'da hava nasıl olacak?