Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Türkiye'de bir ilk Ankara'da gerçekleşiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ankaralılara müjdeyi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu Ankara'da açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Türkiye'de bir ilk Ankara'da gerçekleşiyor

Türkiye'de bir ilk Ankara'da gerçekleşiyor. Kültür ve sanatın her alanda desteklendiği başkentte bu kez de ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir çalışma hayata geçiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu, Ankara'da açılıyor.

MEB ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu kurulmasına ilişkin protokolün imzaları üniversitenin ev sahipliğinde atıldı. İmzalanan protokol ise Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu, başkentte bulunan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesi'nde açılışını gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Türkiye'de bir ilk Ankara'da gerçekleşiyor

TÜRK MÜZİĞİNDE NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI ARTTIRILACAK

Okulların açılmasındaki amacın ise Türk müziğinde nitelikli insan kaynağının artırılması olduğu belirtiliyor. Açılacak okullarda, ilköğretim müfredatının yanı sıra güzel sanatlar içerisinde yer alan müzik alanında eğitim verilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de sanat eğitimini arttırmak için bu protokolün yeni yolun başlangıcı olduğunu ifade ederek, meslek liselerinin tematik hale gelmesi için atılan adım ardından bu kez de sanat eğitimine yönelik bir çalışmanın yapıldığını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Türkiye'de bir ilk Ankara'da gerçekleşiyor - Resim : 2

Türkiye'de müzik eğitimi konusunda devrim niteliğinde bir adım attıklarına inandıklarını söyleyen Bakan Tekin, spor liseleri ile ilgili de projelerin devam ettiğini belirterek, kendi bıranşlarında yetenekli çocuklar için yepyeni alanların açıldığının altını çizdi.

Haberankara.com

Kaynak: Sistem
SONRAKİ HABER