Oscar ödüllerinde dublörler de ödül alacak mı? Akademi CEO’sundan açıklama!

Tom Cruise’un filmlerinde dublör kullanmaması ve The Fall Guy adlı filmle birlikte Akademi (Oscar) ödüllerinde dublörler için de ayrı bir dal açılıp açılmayacağı konuşuluyordu. Akademi CEO’sundan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Oscar ödüllerinde dublörler de ödül alacak mı? Akademi CEO’sundan açıklama!

Sinema dünyasında özellikle aksiyon türünde yeni atılımlar gerçekleşirken, dublör koordinatörlerinin mükemmel koreografilere imza attığı ve star oyuncular kadar dublörlerin de öne çıktığı filmler sinemaseverler tarafından ilgi görmeye başladı. Bunun üzerine John Wick, Bullet Train ve son olarak The Fall Guy gibi filmlerin yönetmeni David Leitch, geçen senelerde artık dublörlerin de Oscar ödüllerinde yer alabilmesi için görüşmeler halinde olduğunu belirtmişti.

Bilhassa dublörlerin hayatına saygı duruşunda bulunan ve Ryan Gosling’in başrolde olduğu The Fall Guy sonrası bu tartışma yeniden gündeme geldi.

Oscar ödüllerinde dublörler de ödül alacak mı? Akademi CEO’sundan açıklama!

OSCAR CEO’SUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Oscar) CEO'su tüm bu tartışmaların yeniden gelmesi üzerine, dublör sanatçılarına yeni bir Oscar verilmesinin "olası" olduğunu belirtti.

Empire dergisine konuşan Oscar CEO’su Bill Kramer, verdiği röportajda, dublör sanatçılarının da Akademi Ödülleri’nde (Oscar) ödül alabilmesi için iki yıl içinde başlayacak yeni bir kategori eklediklerini açıkladı. Kramer’ın bu çalışmalarında Ryan Gosling’in oynadığı The Fall Guy filmiyle ilgili "Bu film dublörlere Oscar kategorisi kazandırmak için dev bir kampanya" şeklindeki esprili söyleminin de etkisi olduğuna dikkat çekti.

Indepent gazetesine göre ise Akademi Başkanı Janet Yang da, organizasyonun bir değişim sürecinde olduğunu da sözlerine ekledi. Yang, "Akademi yaşayan, nefes alan bir organizma gibi" ifadelerini kullanırken şunları söyledi:

“Üyelerimizi dinliyoruz ve eğer gerçekten güçlü bir destek ve amacın nasıl ilerletileceğine dair bütün mekanizmalar varsa ve ilgileniyorlarsa... Oyuncu Yönetmenliğinde olan buydu. Onlarca yıl boyunca yeni dallar oluşturduk. Yani Oscarlar değişen sektörle evrimleşiyor.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER