OSTİM Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Kültür Günü'nde Büyükelçiler ülkelerini tanıttı

BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Charles Kayonga ve Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, OSTİM Kültür Günü'nde kendi ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıttı.

OSTİM Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Kültür Günü'nde Büyükelçiler ülkelerini tanıttı

ANKARA (AA) - OSTİM Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen OSTİM Kültür Günü'ne Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Zahiri, Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Charles Kayonga ve Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, OSTİM Kültür Günü'nde kendi ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıttı.

Ruanda'nın yeni Ankara Büyükelçisi Kayonga ve Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi olarak atanan Hernandez Recinos katıldı. Programın açılışında konuşan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, etkinliğe katılan büyükelçilere teşekkür ederek "Burada bizimle birlikte olmanız bizim için büyük bir zenginlik." dedi. Kültür Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Ankara'daki yabancı misyon temsilciliklerinin ve OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerinin kültürleri tanıtan stantları yer aldı.

OSTİM Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Kültür Günü'nde Büyükelçiler ülkelerini tanıttı

BÜYÜKELÇİLER OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE DÜZENLENEN KÜLTÜR GÜNÜ'NDE ÜLKELERİNİ TANITTI

OSTİM Teknik Üniversitesi'nde birçok ülkeden gelen yabancı öğrenci olduğuna dikkati çeken Yülek, bu sayının gelecek yıllarda daha da artırılması çağrısı yaptı. Yülek, BAE'ye üniversiteye uzun süredir verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

OSTİM Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Kültür Günü'nde Büyükelçiler ülkelerini tanıttı - Resim : 2

BAE'nin Ankara Büyükelçisi Zahiri, etkinliğin farklı kültürleri keşfetmek için çok büyük fırsat sunduğunu söyledi. İki ülkenin de büyük ülkelere komşu olduğunu ve iki ülkenin topraklarının eski medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Hernandez Recinos, Guatemala ile ilişkilerin geliştirilmesi ve daha fazla Guatemalalı öğrencinin Türkiye'ye gelmesi için çağrıda bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER