ANASAYFA Kültür-sanat Sadullah Celen kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

Sadullah Celen kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

Türk dizi ve film sektörünün başarılı yönetmenlerinden Sadullah Celen'den acı haber geldi. Acı haberin duyulması ardından Celen'in yaşamı merak konusu oldu. Peki, Sadullah Celen kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?
Sadullah Celen kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

Yapımcı ve yönetmen, unutulmaz yapımlar 'Züğürt Ağa', 'Şehnaz Tango', 'Yedi Numara' gibi birçok film ve dizinin yönetmeni Sadullah Celen. Birçok ünlü isimle çalışan, Türk dizi ve film sektörüne unutulmaz eserler bırakan Celen'den acı haber geldi. 

Sadullah Celen, 64 yaşında, İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. Geriye unutulmaz eserler bırakan Celen'in acı haberini oyuncular sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. 

Celen'in vefat haberi ardından yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte, 64 yıllık ömrüne sığdırdığı başarı dolu kariyeriyle Sadullah Celen'in hayatı… 

SADULLAH CELEN KİMDİR? 

Ünlü yapımcı ve yönetmen Sadullah Celen, 1 Ocak 1960'ta İzmir'de dünyaya geldi. Eğitimini İzmir'de sürdüren Celen, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nü kazanarak sinema dünyasına adım attı. 

İlk yönetmenlik deneyimini 1985'te Züğürt Ağa filmiyle gerçekleştiren Celen, Süha Arın ile de birçok belgeselde çalıştı. 1994 yılından sonra ise birçok dizi ve filmin yönetmen ve yapımcılığını üstlendi. 

Celen'in en ünlü film ve dizileri arasında, Züğürt Ağa, Şehnaz Tango , Yedi Numara, Kısa Devre,  Üvey Aile, Fatih-Harbiye , Güneşin Kızları bulunuyor. 

SADULLAH CELEN NEDEN ÖLDÜ? 

Ünlü yapımcı ve yönetmen Sadullah Celen, beyninde oluşan pıhtı nedeniyle hayatını kaybetti. Celen'in vefat haberini ünlü oyuncular sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahibinden çöktü mü, neden açılmıyor, sorun ne zaman düzelecek?

Sahibinden çöktü mü, neden açılmıyor, sorun ne zaman düzelecek?