ANASAYFA Kültür-sanat Şener Şen Zengin Mutfağı adlı tiyatro oyunu için Ankara'ya geliyor

Şener Şen Zengin Mutfağı adlı tiyatro oyunu için Ankara'ya geliyor

Türk sinemasının en önemli isimlerinden Şener Şen Ankara'da sevenleri ile buluşacak. Usta oyuncunun rol aldığı Zengin Mutfağı adlı tiyatro oyunu kapsamında Ankara'ya geleceği öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Şener Şen Zengin Mutfağı adlı tiyatro oyunu için Ankara'ya geliyor

Aradan yıllar geçmesine rağmen her yaştan insanın hayranlıkla izlediği Türk filmlerinde hafızalardan silinmeyen karakterleri canlandıran usta oyuncu Şener Şen Ankara'ya geliyor.

Türk sinemasının yaşayan efsaneleri arasında gösterilen Şener Şen rol aldığı tiyatro oyunu kapsamında Ankara'da izleyenleri ile bir araya gelecek. 82 yaşındaki usta oyuncunun Zengin Mutfağı adlı oyunda rol aldığı ve bu oyun kapsamında Nisan ayında başkentliler ile buluşacağı öğrenildi. Haberin ardından vatandaşlar söz konusu oyunun konusu ve ne zaman sahneleneceğine dair araştırma yapmayı başladı.

ZENGİN MUTFAĞI TİYATRO OYUNU ANKARA'DA NE ZAMAN OYNANACAK?

Şener Şen'in de rol aldığı oyunun detayları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Edinilen bilgiye göre söz konusu oyun 24 Nisan'da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde sahnelenecek. Haberin ilk duyulmasından itibaren biletlerin hızlı bir şekilde satılmaya başlandığı tiyatro oyununun başlama saati ise 20:30 olarak açıklandı.

ZENGİN MUTFAĞI TİYATRO OYUNUNUN KONUSU NEDİR?

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması. Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır. Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bolat esnafa müjdeyi verdi! Finansman destek kredisinin limitleri artırıldı

Bakan Bolat esnafa müjdeyi verdi! Finansman destek kredisinin limitleri artırıldı