ANASAYFA Kültür-sanat Sertap Erener Eurovision 2024'te ne zaman sahne alacak? 2024 Eurovision finalleri ne zaman?

Sertap Erener Eurovision 2024'te ne zaman sahne alacak? 2024 Eurovision finalleri ne zaman?

Avrupa'nın en prestijli şarkı yarışması olan Eurovision bu yıl 68. defa düzenlenecek. Türkiye 2012 yılından beri katılmasa bile bu yıl yarışmada adından söz ettirecek.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sertap Erener Eurovision 2024'te ne zaman sahne alacak? 2024 Eurovision finalleri ne zaman?

Yıllar boyu ülkemizde sadece oylama heyecanı ile milyonları ekran başına kilitleyen Eurovision şarkı yarışması bu yılda farklı milletlerden insanları bir arada toplayacak. Türkiye'yi temsil amacıyla son olarak Can Bonomo'nun katıldığı yarışma halen çok sayıda insan tarafından takip ediliyor.

EUROVİSİON'DA TÜRKİYE SÜRPRİZİ

Türkiye 2012 yılından sonra yarışmadan çekildiğini açıklamıştı. Kararın gerekçesi ise oylama sistemindeki adaletsizlik, haksızlıklar ve yarışma kurallarında yapılan değişiklikler gibi nedenler olmuştu. Bu kararın 12. yılında ise önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin bu yarışmadaki tek birinciliğini kazanan Sertap Erener'in yıllar sonra yeniden Eurovision şarkı yarışmasında konuk olarak sahne alacağı duyuruldu.

Bu haberin ardından nostaljik bir deneyim yaşamak isteyen vatandaşlar Erener'in ne zaman sahne alacağını araştırmaya başladı.

SERTAP ERENER'İN NE ZAMAN EUROVİSİON'A ÇIKACAĞI BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre başarılı şarkıcı Eurovision'un ikinci yarı finalinde sahne alacak. İlk yarı final 7 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. Bu sene İsveç'in ev sahipliği yaptığı Eurovision'un 2. yarı finali 9  Mayıs 21:00'da gerçekleşecek. Yarışmanın büyük finali 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

Sertap Erener'in yıllar sonrasında böyle bir davet alması güzel bir jest olarak değerlendirildi. Bu gelişmenin ardından Türkiye'nin kararından geri dönüp yarışmaya yeniden katılım sağlayıp sağlamayacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?

4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?