ANASAYFA Kültür-sanat Tarihi Ankara Palas Müzesi yarın ziyarete açılıyor!

Tarihi Ankara Palas Müzesi yarın ziyarete açılıyor!

Mimari dokusu korunarak müzeye dönüşümü gerçekleştirilen Ankara Palas Müzesi'nin yarından itibaren artık ziyaretçilerine kapısını açacağı duyuruldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Tarihi Ankara Palas Müzesi yarın ziyarete açılıyor!

Türkiye’nin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmet veren Ankara Palas’ın restorasyonu tamamlandı. Bunun ardından yapılan açıklamalara göre müze olarak Ankaralılar için yarından itibaren ziyarete açılacağı öğrenildi. Koleksiyonu zenginleştirilen ve modern sergileme kriterlerine uygun olarak teşrif edilen Ankara Palas Müzesi, bin metrekareyi bulan kapalı alanda 5 salon ve bin 200’e yakın eserle kültür-sanat hayatının yeni adresi olmaya hazırlanıyor.

RESTORASYON İKİ BUÇUK YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANDI!

Yarın ziyarete açıklaması planlanan müze hakkında Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız yaptığı konuşmada, “Binanın yaşından ve kullanımından dolayı ciddi bir restorasyon ihtiyacı vardı. 2019 yılının başından itibaren bu restorasyon çalışması yürütüldü. Ankara birinci derece deprem kuşağında olmasa da özellikle binanın yaşından dolayı ciddi anlamda zemininde ve temelinde güçlendirilmeler yapıldı. Yaklaşık sekiz dönüm bahçenin içerisinde ve bin metrekareye yakın oturumu olan bir binadan bahsediyoruz. Bu restorasyon çalışmaları iki buçuk yıl içerisinde tamamlandı” dedi.

ANKARALILAR İLE BULUŞMASINI CUMHURBAŞKANIMIZ TALİMATLANDIRDI!

Restorasyon sürecinde dikkat edilen konulardan bahseden Yıldız, “Cumhurbaşkanımızın burayı Milli Saraylara bağlarken bir talimatı vardı. Milli Sarayların envanterinde binlerce taşınabilir tarihi eser var ve bunların çoğu İstanbul'da bulunduğu için İstanbul'daki müzelerde sergileniyor. Ankara Palas'ın da her yıl Milli Saraylar koleksiyonlarından seçme koleksiyonları sergilenebileceği bir müze olarak Ankaralılarla ve ülkemizle buluşmasını arzu edip talimatlandırdı” diye konuştu.

HAFTANIN 6 GÜNÜ ZİYARETÇİLERE AÇIK OLACAK!

Son olarak müzenin ziyaret saatlerinde hakkında ve içeriği hakkında bilgilendirmeler yapılarak “Mekanların yanında burada bin 200 parça taşınabilir tarihi eseri sergilemekteyiz. Burada çok çeşitli koleksiyonlara ait sergiler var. Hazine koleksiyonumuzdan eserler var. El yazmaları koleksiyonumuzdan var. Hilal koleksiyonumuzdan eserler var. Bir salonu diplomatik hediyelere ayırdık. Çünkü Cumhuriyet tarihi boyunca önemli diplomatik etkinliklere burası ev sahibi yapmıştı. Özellikle Osmanlı döneminden başlayıp cumhuriyet dönemine kadar ülkemize diplomatik yolla gelmiş pek çok hediyeleri burada sergiliyoruz.” denildi ve  Ankara Palas Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü saat 09.00 ile 17.00 arasında vatandaşlar tarafından ücretsiz ziyaret edilebileceği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Garanti Bankası'ndan başvuru yapanlara özel anında 3000 TL hediye!

Garanti Bankası'ndan başvuru yapanlara özel anında 3000 TL hediye!