TİKA'nın destekleri ile Lübnan'da kurulan Aile Müzik Terapi Merkezi, düzenlenen özel törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törene üst düzey katılım sağlandı.
LÜBNAN'DA KURULAN MERKEZ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI!
2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Aile Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle, Türkiye ve iş birliği içindeki ülkelerde aileyi güçlendirmeye yönelik projeler hayata geçiriliyor. Bu çerçevede Lübnan’da TİKA desteğiyle hayata geçirilen Aile Müzik Terapi Merkezi, açıldı. Törenin açılışına, Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Murat Lütem, Lübnan Parlamentosu milletvekilleri Said Asmar, Nazih Matta, Zouk Mosbeh Belediye Başkanı Elie Saber ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Proje dahilinde, müzik eğitiminin verileceği ve küçük çaplı performansların icra edilebileceği alanlar oluşturuldu. Aile üyeleri arasındaki bağı kuvvetlendirmek, duygusal paylaşımı artırmak, özel ihtiyaçları olan bireylere destek olmak ve çatışma çözümüne katkı sağlamak gibi pek çok faydası bulunan müzik terapi aktiviteleri, profesyoneller eşliğinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, müzik aletleriyle donatılan merkez, çocukların ve gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirebileceği bir mekân haline getirildi.
Açılışta konuşma yapan Büyükelçi Lütem, merkezin önemine vurgu yaparak buranın bir sanat ortamı olacağını söyledi. Zouk Mosbeh bölgesindeki aileler ve gençlere yönelik olarak hizmet verecek olan merkez kültür sanat etkinliklerinin buluşma merkezi haline gelecek.