ANASAYFA Kültür-sanat Tosun Paşa'nın Seferoğulları'ndan Suphi'sinden acı haber! Cevdet Arıkan hayatını kaybetti

Tosun Paşa'nın Seferoğulları'ndan Suphi'sinden acı haber! Cevdet Arıkan hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından, Tosun Paşa filminin Seferoğulları'ndan Suphi'den acı haber geldi. Cevdet Arıkan, hayatını kaybetti.
Tosun Paşa'nın Seferoğulları'ndan Suphi'sinden acı haber! Cevdet Arıkan hayatını kaybetti

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından,  unutulmaz Yeşilçam filmlerinden Kemal Sunal'ın "Tosun Paşa", "Kibar Feyzo", Ferdi Tayfur'un "Çeşme", "Ben de Özledim", Cüneyt Arkın'ın "Gırgır Ali" ve "İstasyon" başta olmak üzere pek çok yapımda rol alan Cevdet Arıkan, 75 yaşında hayatını kaybetti. 

ACI HABERİ OĞLU DUYURDU 

Cevdet Arıkan'ın oğlu Cem Arıkan, babasının acı haberini duyurdu. ‘’Sinemamızın başı sağ olsun.'' diyen Cem Arıkan,  "Benim babam, arkadaşım, meslektaşım, Türk sinemasının ise son kalelerinden biriydi. Sorumluluk hissettiğim için acı haberi paylaşmak istedim. Babam Cevdet Arıkan maalesef aramızdan ayrıldı. Sinemamızın başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. 

120'NİN ÜZERİNDE FİLM, UNUTULMAZ BİR HAYAT 

Cevdet Arıkan, 120'nin üzerinde rol aldığı filmle geride unutulmaz bir miras bıraktı. 1948 yılında Adana'da doğan Arıkan, 12 yaşında vücut geliştirmeye ve halter sporuna başladı. 1970'li yıllarda ise bir dönem fotoroman sayfalarında yer aldı. 

Oyunculuğa adım attıktan sonra ise Türk sinemasının efsane filmlerinden olan Kemal Sunal'ın "Tosun Paşa", "Kibar Feyzo", Ferdi Tayfur'un "Çeşme", "Ben de Özledim", Cüneyt Arkın'ın "Gırgır Ali" ve "İstasyon"  başta olmak üzere unutulmaz eserler bıraktı.  

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atatürk'ün sevdiği şarkılar Ankara'da yankılanıyor! Göksel Ankara'da konser verecek

Atatürk'ün sevdiği şarkılar Ankara'da yankılanıyor! Göksel Ankara'da konser verecek