Konu ile ilgili açıklama Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından geldi 2027 yılında düzenlenecek Uluslararası Genç Arıcılar Buluşması 48 ülkenin katılımı ile Düzce'de düzenlenecek.
Yapılan açıklamada organizasyonun Türkiye için stratejik bir öneme işaret ettiğine dikkat çekildi. TAB Denetim Kurulu Üyesi İsmail Ünalalan açıklamasında "48 ülkeden genç arıcıların Düzce'de buluşacak olması, hem sektörümüzün geleceği açısından umut verici" ifadesini kullandı.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB), 2027'de düzenlenecek Uluslararası Genç Arıcılar Buluşması'nın (IMYB), 48 ülkenin katılımıyla Düzce'de gerçekleştirileceğini bildirdi.
ORGANİZASYON DÜZCE'DE DÜZENLENECEK
TAB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya genelinde arılı kovan sayısı ve bal üretim kapasitesi bakımından ikinci sırada yer alan Türkiye, arıcılık alanındaki uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusundaki deneyimini sürdürüyor. Daha önce 2017 ve 2022'de dünyanın en büyük arıcılık kongresi olan Apimondia'ya ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın en önemli gençlik organizasyonlarından biri olan Uluslararası Genç Arıcılar Buluşması, diğer adıyla "Arıcılık Olimpiyatları"nı düzenlemeye hazırlanıyor.
Avrupa Arıcılar Federasyonu (European Beekeeping Association EBA) çatısı altında yürütülen, arıcılık alanında gençleri teşvik etmeyi amaçlayan ve gelecek yıl 15'incisi düzenlenecek organizasyona, Türkiye ilk kez ev sahipliği yapacak.
Uluslararası Genç Arıcılar Buluşması hazırlıkları kapsamında, organizasyonun teknik, lojistik ve altyapı yeterliliği değerlendirilirken, yapılan incelemeler sonucunda, Düzce'nin organizasyon için uygun bir merkez olduğu kararlaştırıldı. Toplantılarda, organizasyonun altyapısı, konaklama, ulaşım, teknik hazırlıklar ve sosyal programlar detaylı şekilde ele alınırken, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi konusunda da ortak görüş birliğine varıldı.
Yapılan açıklamada 48 ülkeden genç arıcıların Düzce'de buluşacağı belirtildi. TAB Denetim Kurulu Üyesi İsmail Ünalan organizasyonun Türkiye için önemine vurgu yaptı.