ANASAYFA Kültür-sanat Türkiye'de 2023 yılında en çok abonesi olan dizi ve film platformu belli oldu

Türkiye'de 2023 yılında en çok abonesi olan dizi ve film platformu belli oldu

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dizi ve film izleme platformlarına olan ilgi artarak devam ediyor. Son yıllarda popülaritesini arttıran yerli ve yabancı bir çok platform hazırladıkları içerikleri kullanıcılarına sunuyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'de 2023 yılında en çok abonesi olan dizi ve film platformu belli oldu

Teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte hayatımızda iyice yer edinen online dizi ve film izleme platformlarının ülkemizde nasıl bir istatistiğe sahip olduğu belli oldu. Webtekno'da yer alan habere göre 2023 yılında ülkemizde en popüler olan online dizi ve film izleme platformu şaşırttı.

LİSTENİN 1. SIRASI ŞAŞIRTTI

Açıklanan listeye göre ülkemizde geçen sene en çok kullanılan ve popülerliğini devam ettiren online dizi ve film izleme platformu BluTv oldu. Tüm dünyada online dizi ve film izleme platformu denilince akla gelen marka olan Netflix ise kendine ikinci sırada yer buldu. listenin 3. sırasında Amazon Prime yer alırken 4. sırada 2023 yılında özellikle Atatürk adlı diziyi son anda yayınlamama kararı alması ve  dizinin filme çevrilip sinemalarda vizyona girmesi ile büyük tepki gösterilen Disney+ kendine yer buldu.

Yayınlanan listeye göre online dizi ve film izleme platformlarının ülkemizdeki pazar payı şu şekilde oldu;

BluTV %38

Netflix %27

Amazon Prime %19

Disney+ %7

MUBI %5

Diğer %4

REKABETİN ARTMASI ÖN GÖRÜLÜYOR

2015 yılında ülkemizde yerli bir online dizi ve film izleme platformu olarak kurulan fakat daha sonrasında Warner Bros. Discovery tarafından satın alınan BluTV'nin önümüzdeki yıllarda da popülerliğini devam ettirip ettiremeyeceği merak konusu oldu. Yeni kurulan online dizi ve film izleme platformları ile mevcut olanların önümüzdeki dönemde birbirleri ile yaşadıkları rekabetlerin artması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere Kralı 3. Charles kanser mi, ne kanseri?

İngiltere Kralı 3. Charles kanser mi, ne kanseri?