ANASAYFA Kültür-sanat Üç aylar ne zaman başlayacak, kandiller hangi tarihte idrak edilecek?

Üç aylar ne zaman başlayacak, kandiller hangi tarihte idrak edilecek?

İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç ayların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Üç ayların ne zaman başlayacağı merak konusu olurken bir yandan da kandillerin hangi tarihte idrak edileceği araştırılıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Üç aylar ne zaman başlayacak, kandiller hangi tarihte idrak edilecek?

İslam alemi üç aylar ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Üç ayların ne zaman ve hangi tarihlerde idrak edileceği araştırılırken özellikle kandillerin hangi tarihe denk geldiği de araştırılan konular arasında yer alıyor.

İslam alemi ‘’3 aylar ne zaman başlayacak, kandiller hangi tarihte idrak edilecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylarla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimini derledik. 

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan aylarda, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler yer alıyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, üç ayların başlangıcı recep ayından bir gün önce 11 Ocak Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek. Üç aylar ise 12 Ocak Cuma günü başlayacak. 

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin 6 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesinin ardından Müslümanlarca "on bir ayın sultanı" olarak tanımlanan ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak.  

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 5 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 10 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.  

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü'nün Alanya deplasmanında maçını yönetecek hakem belli oldu

MKE Ankaragücü'nün Alanya deplasmanında maçını yönetecek hakem belli oldu